A Mediaworks vezetősége betegségre hivatkozva nem tárgyal a Népszabadság szerkesztőségével

2016.10.10. 12:14

„A Mediaworks vezetősége betegségre hivatkozva lemondta a mára tervezett tárgyalásokat. A Népszabadság szerkesztősége viszont nem mondott le arról, hogy bemegy saját otthonába. Éppen ezért ma délután három órakor megpróbálunk bejutni a székházba, és hozzájutni személyes dolgainkhoz, amelyek továbbra is a cégnél vannak, mivel a költözés ígéretével becsomagoltatták velünk ezeket"

− írja a Népszabadság szerkesztősége Facebook-oldalukon. Ez tehát a legfrissebb hír. Akkor tehát még egyszer: a kiadó vezetősége lemondja a két napja felfüggesztett lap szerkesztőségével a tárgyalást, mert valaki megfázhatott.

Korábban írtuk:

A Népszabadság szerkesztősége elutasítja, hogy szombaton a lap bezárása ellen tüntető tömegben néhányan a kormánypárti Magyar Idők című lap számait égették el. A Magyar Idők hétfőn egy ezt ábrázoló fotóval a címlapján jelent meg.

"Beszéljünk inkább arról, hogy könyvet, újságot – mindösszesen betűt – nem égetünk. Ezzel a rossz emlékű aktussal messzemenően nem értünk egyet, mert aki nyomtatott szöveget éget, az a mi elgondolásunk szerint borzalmas hagyományokat ápol. Naná, hogy elítéljük, és tiltakozunk ellene. Meg is kérünk minden velünk rokonszenvező olvasót, támogatót, hogy ne üljön föl az ilyen provokációnak! Mindenki őrizze meg a méltóságát és tartsa tiszteletben másokét!" - írják új Facebook-oldalukon , amit azután indítottak be, hogy a lap eredeti Facebook-oldaláról letiltották őket. Az oldalt már 42 ezren kedvelik.