András, Andor
-3 °C
3 °C

Kitiltották a 444.hu újságíróit a Parlamentből

2016.10.10. 10:53

Kitiltották a 444.hu három újságíróját a Parlamentből, mert az Ezek az újságírók bemerészkedtek Magyarország legsúlyosabb no-go zónájába, és befostak című videójuk készítésekor olyan helyeken forgattak a Parlamentben, ahol a szabályok szerint nem lehetett volna – írja a 444.

Szilágyi Zoltán, az Országgyűlés sajtófőnökének indoklása szerint a sajtóiroda munkatársának figyelmeztetése és felszólítása ellenére sem hagyták abba a forgatást. A 444 elismeri, hogy olyan helyen forgattak, ahol nem lehetett volna, de azt tagadják, hogy rájuk szóltak volna emiatt.

Tavasszal több szerkesztőség, így az Index újságíróit is kitiltotta az Országgyűlésből Kövér László házelnök. A házelnök akkor azért döntött így, mert az újságírók olyan helyen forgattak (a Déli Társalgóban és a Kupolateremben), ahol a házelnök rendelkezése szerint ezt nem tehették volna meg, és a felszólítás ellenére sem hagyták abba a forgatást. A Parlament őszi ülésszakának kezdete óta az Index újra forgathat a Parlamentben.

A parlamenti forgatási szabályok közben nem változtak, ebben a videóban elmagyaráztuk, miért nehéz kérdezni a képviselőket a jelenlegi szabályok megsértése nélkül.