Rogán elismerte, hogy hibázott, majd hatalmasat kókázott

2016.10.10. 17:32

Rogán Antal elismerte, hogy hibázott helikopter-ügyileg, derül ki az MTI parlamenti beszámolójából. Hozzátette, hogy az ügynek számára van egy nagyon komoly tanulsága: az, hogy politikus magáncélból soha nem használhat helikoptert, még akkor sem, ha ezt a felesége megengedheti magának.

Ahogy az várható volt, az ellenzék is elővette Rogán Antal hétvégi helikopteres, lagzis kiruccanását, amit a miniszter először egy az egyben letagadott, majd, amikor egy képpel szembesítették azzal, hogy hazudott, napokig nem szólalt meg. Bár amiket azután mondott, azok is minimum furcsák voltak, és néha a valóság mást mutatott.

Ma a parlamentben Bangóné Borbély Ildikó (MSZP) arról beszélt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető Rogán Antal a rongyrázás egészen elképesztő fokozatát mutatta be, amikor helikopterrel utazott egy vidéki esküvőre. Miközben 2007-ben polgármesterként még azt mondta, hogy egy politikus élete nem magánügy, azt nem szabad titkolni.

Rogán Antal azt felelte:

ha helikopterügyben egy szocialista képviselő kritizálja, akkor elég lenne annyit felelnie, hogy Kóka János.

Egyébként éppen Rogán Antal nevezte el annak idején, 11 évvel ezelőtt Kókát annak helikopterezése miatt. Rogán hozzátette, hogy hiba volt, még akkor is, ha felesége megengedheti magának, hogy helikopterrel menjen haza egy vidéki lagziról, ha úgy tartja kedve.

Viszonválaszában Bangóné azt mondta, férfiatlan, hogy Rogán Antal "a feleségével takarózik".

Legyen már férfi, vállalja a felelősséget, ne bújjon a felesége szoknyája mögé!

- szólította fel lemondásra a minisztert. Rogán válaszában elővette a szocialisták 2004-es kettősállampolgárságos kampányát.

A Jobbik pedig azt szerette volna elérni, hogy Rogán hozza nyilvánosságra a felesége vagyonnyilatkozatát

Rogán erre azt mondta, őt és feleségét évek óta folyamatosan nyomon követik, miközben a Jobbik elnöke két hete "arról panaszkodott" a parlamentben, hogy nyomon követik a magánéletét. Egyúttal azt javasolta a Jobbiknak, hogy ne csak akkor legyenek férfiak, amikor ütnek, hanem akkor is, amikor állniuk kell az ütést.

Apáti István, aki semmitmondónak és mellébeszélésnek nevezte a választ, kijelentette: egy igazi parasztgyerek a javakból csak annyit fogyaszt, amennyi szükséges, nem herdálja el a közvagyont, tisztességesen dolgozik és soha nem vetemedne lopásra. Egyúttal felszólította a minisztert, hogy mondjon le.

Rogán Antal azt mondta, minden döntéséért vállalta a felelősséget, ahogy a hibáiért is. A lemondásra való felszólítás csak akkor lehetne akár csak némileg is jogos a Jobbik részéről, ha "fognák" Kovács Béla EP-képviselőt és "Brüsszelből visszakísérnék Moszkvába" - közölte.

Ma a parlamentben kérdeztük a kormánypárti politikusokat a dologról, de össze-vissza beszéltek.