A rendőrségen belül is keresik a robbantót

2016.10.13. 09:14

A Magyar Idők úgy tudja, hogy a szeptember 24-ei Teréz körúti robbantással kapcsolatban azt is vizsgálják a nyomozók, hogy motiválta-e sértettség az elkövetőt azzal, hogy rendőrökre támadt, ezért a rendőrségen belül is keresik a robbantót.

A lap szerint a Nemzeti Nyomozó Iroda nyomozói ezért sorra keresik fel az elmúlt tíz évben vélt vagy valódi sérelmet elszenvedett, és ezért önként vagy kényszerből leszerelt, esetleg eljárás alá is vont egykori rendőröket. A nyomozók olyan volt rendőröket is kikérdeznek, akiket a 2006-os tömegoszlatások során történtek miatt felelősségre vontak.

Mint írják, feltételezhető, hogy a Nemzeti Védelmi Szolgálat emberei - akik a rendőrök és a titkosszolgák belső elhárítását végzik - a ma is állományban lévő rendőrök, illetve a polgári titkosszolgálatok tagjai között is vizsgálódnak.

A  Magyar Idők korábban azt írta, hogy a 2006-os, őszödi beszéd miatt kirobbant zavargások miatt eljárás alá vontakat is megkeresik a rendőrök, de a Budaházy-csoporttal szimpatizálókat és olyanokat is megkerestek, akik ellen korábban robbanóanyaggal való visszaélés miatt indult eljárás.