Budapest vasárnap = tüntetés, filmforgatás, lezárások, terelések

NTT
2016.10.16. 08:09

Tüntetés

Lopják a szabadságunk! – Repüljenek! címmel tart közös tüntetést az Együtt és az LMP vasárnap 15 órakor a Szabad sajtó útján. Az Együtt alelnöke mellett beszédet mond Jávor Benedek, a Párbeszéd, Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Hargitai Miklós, a lényegében megszüntetett Népszabadság újságírója is. „Elegünk van abból, hogy Orbán Viktor a bandájával együtt szétlopja az országunkat! Olyanok állunk most össze vasárnap egy tüntetésre, akik a korrupció, az igazságtalanságok ellen keményen és kitartóan fellépünk” – írta Juhász Péter.

A tüntetés miatt több Erzsébet hídi járat közlekedése is akadályozott lehet vasárnap délután három órától ötig. A BKK tájékoztatása szerint a fennakadás az 5-ös, a 7-es, a 8E, a 110-es, a 112-es, a 133E és a 178-as buszok forgalmát érintheti. Az esetleges korlátozások a Szabad Sajtó úton a Budára tartó sávok lezárása miatt lesznek.

  • A zárásokat a résztvevők számától teszik függővé, azonban úgy tervezik, hogy a Budára irányuló forgalmat a Pestre tartó belső sávra terelik.
  • A terület teljes lezárása esetén az Erzsébet hídi járatok közlekedéséről a BKK Facebook-oldalán, a BKK Info oldalán vagy a BKK Info mobilalkalmazáson keresztül lehet majd tájékozódni.

Filmforgatás

Mindeközben vasárnap 20 óráig terelve jár a 15-ös és a 115-ös autóbusz, valamint a 70-es és a 78-as trolibusz, mert lezárják az V. kerületi Kálmán Imre utcát a Vadász utca és a Honvéd utca között filmforgatás miatt.

MZS 3104-01
Fotó: Molnár Zsolt / Index

A Kálmán Imre utca Bajcsy-Zsilinszky úti torkolatában ugyanezen a napon útburkolat-javítási munkákat végeznek, ezért a Kálmán Imre utca a Vadász utcától a Bajcsy-Zsilinszky útig egyirányú lesz, azaz a Bajcsy-Zsilinszky út felől nem lehet majd a Kálmán Imre utcába behajtani. Részletek a BKK oldalán.

Karbantartás

Ma változik egyes budai villamosjáratok közlekedése, mert Budagyöngye és Hűvösvölgy között vágánykarbantartási munkákat végeznek, írja a BKK. Az 59-es és az 59A villamos eredeti, menetrend szerinti útvonalán, a Szent János Kórház, illetve a Széll Kálmán tér M és a Márton Áron tér között viszi az utasokat, az 56A, az 59B és a 61-es villamos pedig ideiglenesen nem jár. Hűvösvölgyről a meghosszabbított útvonalú 61-es jelzésű pótlóbusszal lehet a Széll Kálmán teret, illetve a Móricz Zsigmond körteret megközelíteni. Részletek errefelé.

Plusz mától várhatóan december közepéig a 14-es villamos helyett pótlóbusz jár a Béke tér és a Lehel tér közötti szakaszon, a villamos rövidített útvonalon csak Káposztásmegyer és a Lehel utca/Róbert Károly körút között jár, mert a Róbert Károly körút felújításának részeként vágányfelújítást végeznek.