Hétfőtől újra teljes vonalon jár minden budai villamos

2016.10.16. 11:27

Bár vasárnap még tüntetés, filmforgatás, több lezárás, valamint terelés lassítja a forgalmat Budapesten, hétfőtől egy kicsit jobb lesz a helyzet, hiszen a hét első napjától a teljes, illetve eredeti vonalon jár minden budai villamos, derül ki a BKK vasárnapi közleményéből.

Átadják az utasforgalomnak a korszerűsített Alkotás utcai, Budaörsi úti és Villányi úti villamosmegállók peronjait is, noha kisebb építési munkák még hátravannak. Olyanok, mint az akadálymentesítés befejezése, a korlátok és szegélyek építése, az utastájékoztató berendezések kihelyezése, valamint az esőbeállók padjainak felszerelése. A BKK szerint január végéig ezeket is befejezik.

Az Alkotás utcában és a Villányi úton megszűnnek a megállóhelyek környékén bevezetett forgalomkorlátozások, a Bartók Béla úton és a Fehérvári úton pedig már csak kisebb korlátozásokra kell számítani.

Jelenleg is zajlik (és várhatóan november elejéig tart) a Fehérvári út felújítása a Lecke utca és a Csurgói út közötti szakaszon, valamint az új CAF villamosok járműkarbantartó üzeme, továbbá a Budafoki Kocsiszín átalakítása, amivel a tervek szerint jövő áprilisban végeznek.