Így védjen meg téged Lázár János!

2016.10.17. 15:22

Hétfőn a parlamentben az azonnal kérdések órájában az LMP-s Sallai Róbert Benedek eredetileg a miniszterelnökhöz intézett volna kérdéseket Rogán Antallal kapcsolatban, a miniszterelnök külföldi útja miatt azonban Lázár Jánost jelölte ki válaszra. És a miniszter válaszolt is.

Sallai először felvázolta, mi történt a propagandaminiszterrel: helikopterrel utazott egy lagziba, hazudott róla, lebukott, eltűnt, perrel fenyegetőzött. Hozzátette, épp egy hangosan kiabálva luxusbaloldalozó politikus csinálta mindezt. Sallai szerint nemcsak korábbi kormányokban, de még a Fidesz-kormányokban is bukott meg már miniszter, köztársasági elnök hazugság miatt, de mi a helyzet Rogán Antallal?

A miniszter azt mondta, az ő politikai közösségükben erős az összetartás, a tagok tudhatják, hogy politikai ügyekben ott állnak mögötte. Személyes, magánéleti ügyekben azonban mindenkinek magáért kell helytállnia.

Így van ez Mengyi Rolanddal, Farkas Flóriánnal és Rogán Antallal is

– mondta a miniszter, aki megismételte, a párt alapelve, hogy személyes ügyekben mindenkinek saját magáért kell tudnia helytállnia. A felsorolás külön pikantériája, hogy a hármas két tagja ellen konkrét nyomozás folyik.

Lázár azt is elmondta, egy miniszter felmentésével csak a miniszterelnök élhet, és ő úgy tudja, a miniszterelnök elégedett minisztereivel. Hozzátette: Rogán belátta, hogy hibázott, de fontos, hogy nem szabad túlzott elvárásokat támasztani a politikusokkal szemben, hiszen a politikusok ugyanolyan állapotban vannak, mint az ország. Nem fejtette ki, így csak remélni merjük, hogy nem arra gondolt a miniszter, hogy az országban bárki helikopterezhetne egy lagziba, azt meg pláne nem, hogy erről mindenki hazudna.