Emőke
6 °C
20 °C

Kóka szerint nem mindegy, hogy saját vagy lopott pénzből helikopterezik az ember

2016.10.17. 12:29
Őrület, ami itten van!

„Nem szívesen nyilvánulok meg manapság nagyközönség előtt politikai témákban, hacsak nincs rá nyomós okom. Most van. Megszólítottak. Én ezeket gondolom erről" – kezdi Facebook-posztját Kóka János, egykori SZDSZ-es politikus, a Gyurcsány-kormány gazdasági minisztere. Igen, kitalálták: a Rogán-féle helikopteres ügyre reagált.

Rogán Antal és családja, mint kiderült, helikopterrel utazott egy nyírségi lagziba/ból az ország megmentéséről szóló népszavazás napján. A most beszántott Népszabadság újságírói rákérdeztek a miniszternél a helikopterezésre, ám Rogán hazudott: azt mondta, nem történt ilyen. Amikor a fotót is megmutatták neki, napokra megnémult. Később azt mondta, nem volt jó ötlet a helikopterezés, ám a hazugság tényére nem reagált, azóta kérdésekre nem válaszol, kerüli az újságírókat.

Kóka János, − akit éppen Rogán Antal nevezett el helikopterügyi miniszternek 2006-ban, tíz évvel ezelőtt, annak helikopteres ügye után − most megszólalt. Kókát egyébként maga Rogán Antal hozta fel példának, amikor a szocialista képviselő a parlamentben a helikopterezés miatt támadta. Kóka Facebook-posztjában azt írja:

  • Nem mindegy, hogy a versenypiacon megkeresett vagy a magyar emberektől ellopott pénzen helikopterezünk.
  • Nem mindegy, hogy tehetős emberként politikára adjuk a fejünket, vagy politikusként válunk irdatlanul gazdaggá.
  • Nem mindegy, hogy politikusként felvállaljuk a tisztességesen szerzett vagyonunkat, vagy permanensen hazudunk, amikor kibukik, hogy többszörösét költjük annak, amit hivatalosan keresünk.
  • Nem mindegy, hogy mi bukunk bele a saját hülyeségünkbe, vagy az újság, amelyik meg meri írni.

Kóka egyébként nagyon jó viszonyt ápol a jelenlegi kormánnyal, maga Szijjártó Péter intézett neki diplomata-útlevelet, hogy a kormány delegációjával, kényelmesen utazhasson külföldre különböző üzleteket intézni.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!