A DK szóvivője megvádolta Juhász Pétert, hogy Orbán mozgatja

2016.10.18. 11:38

Távolról elsőre nehéz lehet átlátni a viszonyokat a baloldali térfélen, hogy éppen ki hajlandó összefogni és nem összefogni kivel. Ám a baloldali politikusok időnként nyilatkozatokban és facebookos hozzászólásokban gondoskodnak arról, hogy tisztábban lássunk.

Hétfőn egy kiadós LMP-DK csörtének lehettünk tanúi, ezúttal pedig az egykori kvízmester, immár DK-s elnökségi tag és önkormányzati képviselő Vágó István Facebook-oldalán estek egymásnak a DK-sok, illetve Juhász Péter, az Együtt alelnöke. Mint a Mandiner kiszúrta, akkor robbant ki a vita, amikor Vágó amiatt értetlenkedett, hogy Juhász Péter, az Együtt alelnöke a Vasárnapi Híreknek azt találta mondani, hogy "nem hiszem, hogy jó ötlet Gyurcsány Ferencet rehabilitálni."

Ezután gyorsan eljutottak a kommentelők addig, hogy sérelmezték, hogy Juhász miért szervezett rá az MSZP-DK-PM október 23-i Blaha Lujza téri tüntetésére. Juhász ugyanis arra szólított fel mindenkit, hogy 15 órakor menjenek a Kossuth térre kifütyülni Orbán Viktort.

A dolog azért tekinthető hírnek, mert nem egyszerű kommentelők között folyt a vita, hanem baloldali politikusok savazták egymást hosszan, sőt, bizonyos esetekben a fröcsögés szót is használhatjuk. Kis ízelítő a hozzászólásokból:

  • Vágó István: "Épp akkor kezdődik az ellenzéki pártok tüntetése a Blaha Lujza téren. Nem tudom elhessegetni magamtól a gondolatot, hogy a felszólításod ezt nem hagyta figyelmen kívül."
  • Juhász Péter: "mi arról beszéltünk, hogy máshova megyünk, mert azt fontosabbnak tartjuk, mint ezt."
  • Gréczy Zsolt, a DK szóvivője: "Az a baj, hogy hülyének néz mindenkit. Először nemet mondanak a közös október 23-ra, aztán elé, majd rászerveznek... mintha Orbán rendelte volna..."
  • Juhász Péter: "Itt tényleg meghibbant mindenki? Azért csesztetnek, mert október 23-án nem Gyurcsány Ferenc mellett tüntetünk, hanem Orbánnal szemben? Aki akar, menjen tüntetni, hallgassa meg az ellenzéki politikusokat. Mi pedig elmegyünk Orbánnal szembe, elhallgattatni őt."
  • Juhász Péter 2: "Vágó István, rád sem vet túl jó fényt, hogy ezt hagyod. Madarat tolláról alapon. Sajnálom, hogy ennyi vér nincs a pucádban, hogy a fröcsögő alja rágalmakat leállítsd."
  • Vágó István: "Jól értem, a Blaha Lujza téri tüntetést te Gyurcsány melletti tüntetésnek tartod? Komolyan? Nem a demokratikus ellenzék közös (na jó, nélkületek tartott), NER-rel szembeni kiállásának? Nem lett volna egyszerűbb legalább egyszer leírni, hogy a "Gyurcsány rehabilitálása" kifejezés nem volt szerencsés a részedről? Sok mindent megspórolhattunk volna magunknak."

A Facebook természetéből adódóan a hétfőn indult vita eltarthat még egy ideig, bár lehet, hogy a felek megfogadják Vágó István tanácsát, és sok mindent megspórolnak maguknak.