Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Lázár: 10-20 ezer embert érint majd a közszféra leépítése

D MTZ20161018065
2016.10.18. 17:11

Csepreghy Nándor a közszféra leépítéséről írt a Világgazdaságban, ennek apropóján kérdezte meg az Index Lázár Jánost, hogy mennyivel csökken majd a közszférában dolgozók száma. 

Lázár János elmondta: 20 százalékos csökkentésre kapott felhatalmazást, ami 10-10 ezer ember jelent. Most munkaerő hiány van Budapesten és vidéken, ez az az időszak, amikor le lehet építeni - mondta a miniszter. Ugyanakkor szerinte Csepreghy cikke csak arról szólt, hogy európai összehasonlításban sokan dolgoznak az államnak.

A háttérintézményeket úgy olvasztjuk be a minisztériumokba, hogy ennyi munkahely megszűnik - közölte. Az egészségügyben bérfejlesztés és infrastrukturális fejlesztést terveznek, leépítést nem, az oktatásban pedig csak később lehet megmondani, hogy a rendszer hány embert igényel.