Beáta, Izolda, Lea
-7 °C
5 °C

A jobbikos polgármesterre egy fideszes helyettest tukmált rá a kormányhivatal

2016.10.19. 22:04

Határozatban jelölt alpolgármestert a Veszprém Megyei Kormányhivatal Devecserbe, ahol tavaly november óta nem tudták betölteni a tisztséget - jelentette be a megyei kormánymegbízott szerdai veszprémi sajtótájékoztatóján.

Takács Szabolcs közölte: november elsejétől Kovács László (Fidesz-KDNP) helyi önkormányzati képviselőt jelölték alpolgármesternek, esküjét a november elsejét követő első képviselő-testületi ülésen kell letennie. A kormánymegbízott azt mondta: Kovács László a 2010-14-es ciklusban is alpolgármesterként tevékenykedett, ismeri a város közösségi életét, gazdasági helyzetét és kellő tapasztalattal rendelkezik.

Kovács László az MTI-nek azt mondta: továbbra is a városért kíván dolgozni, mint eddig tette.

Ferenczi Gábor, Devecser jobbikos polgármestere az MTI-nek azt mondta: korábban két lehetséges alpolgármesterre is tett javaslatot, ám Mayer Gábor (Fidesz-KDNP) nem vállalta el a tisztséget, a jobbikos Bognár Ferencnét pedig nem választotta meg a képviselő-testület többsége. A polgármester szerint a kormányhivatalnak az eljárásban az általa korábban az önkormányzati törvény szerint jelölt Bognár Ferencnét kellett volna kineveznie alpolgármesternek.

A korábbi jobbikos devecseri alpolgármester, Kozma György megbízatását tavaly november 4-én vonta vissza a testület. Ezt követően csaknem harminc alkalommal üléseztek, de ez idő alatt nem sikerült alpolgármestert választaniuk, ezért a Veszprém Megyei Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság szeptember 30-án jogerőre emelkedett ítéletében rendelte el, hogy a megyei kormányhivatal jelöljön alpolgármestert.