Koronavírus adatok

2022. jan. 19.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Fábián, Sebestyén
-3 °C
5 °C

Kósa: Az MSZP hazudik, a Jobbik hazudik és hazaáruló

2016.10.19. 13:33

Kósa Lajos sajtótájékoztatón mondta el szerdán a Parlamentben, hol tart épp az érvénytelen kvótanépszavazásra hivatkozó fideszes alkománymódosítási törekvés. A Fidesz frakcióvezetője állította, Molnár Gyula és Vona Gábor élesen ellentmondanak korábbi nyilatkozataikkal azzal, hogy most nem hajlandók támogatni az alkotmánymódosítást - melynek megszavazásához a kormánypártoknak mindenképpen szüksége van ellenzéki vagy független szavazatokra. Kósa szerint korábbi szavaik alapján

az MSZP hazudik, a Jobbik hazudik és hazaáruló.

Kósa Vona Gábor álláspontjának változásait különös részletességgel taglalta:

Vonával érdekes a helyzet: amikor a Fidesz konzultációt kezdeményezett, akkor Vona népszavazást. Amikor a Fidesz népszavazást kezdeményezett, akkor Vona azt követelte, hogy módosítsák az alkotmányt. Most pedig, amikor a népszavazás után eljutottunk az alkotmánymódosításhoz, azt csak mindenféle feltételekkel hajlandó teljesíteni.

A frakcióvezető emlékeztetett a Jobbik elnökének azon korábbi kijelentésére, hogy aki nem szavazza meg [a Jobbik által kezdeményezett] alkotmánymódosítást, az hazaáruló.

Kósa reagált arra az Orbán által megfontolandónak nevezett jobbikos feltételre is, hogy az alkotmánymódosításért cserébe a kormány törölje el a - lényegében saját klientúrájának finanszírozására szolgáló - letelepedési kötvényeket.

Abszurd a kötelező kvóta elleni alkotmánymódosítást összekötni a letelepedési kötvény rendszerének eltörlésével. Egyébként is, a kormány már kezdeményezte a rendszer felülvizsgálatát, így az nem tartozik az alkotmánymódosítás kérdésére

Azt azonban, hogy jövőre is lesz-e letelepedési kötvény, Kósa nem tudta megmondatni, méghozzá arra hivatkozva, a rendszert "összegző jelentés" egyelőre nem készült el. A frakcióvezető azonban személy szerint nem nagyon lát problémát a gyakorlatban:

Nyilván mindenki meg tudja különböztetni a betörőt az albérlőtől.

Kósa azt is elmondta, az ötpárti egyeztetés nyitott; bár az MSZP jelezte, hogy nem fog részt venni, az LMP pedig egyelőre nem jelzett vissza.

Alkotmánymódosítás: a migráns betörő, a letelepedési kötvényes albérlő


  • Eladnék
  • Hírek