Pál
-4 °C
0 °C
Index - In English In English Eng

Eső miatt figyelmeztetnek péntekre

2016.10.20. 18:59 Módosítva: 2016.10.21. 09:01

Pénteken az országszerte várható ismétlődő esőből a Dunától keletre valószínű nagy mennyiség: a Tiszántúl keleti részétől eltekintve 15-20 mm fölött várható a napi csapadék, főleg északkeleten lesz sok eső, az Északi-középhegység vidékén a 25-30 mm-t is meghaladhatja.

Pénteken általában borult, párás időre számíthatunk, de délkeleten átmenetileg elvékonyodhat a felhőzet, estétől, késő estétől nyugat felől pedig markáns felhőzetcsökkenés kezdődik. Szinte országszerte ismétlődő jelleggel valószínű csapadék, de estétől a Dunántúl nyugati felén már eláll az eső - írják.

kep

A Dunántúlon változó irányú mérsékelt légmozgás várható. A Dunától keletre azonban a délkeleti szél napközben élénk, több helyen erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 5 és 9 fok között alakul, a nyugati határvidéken ennél egy-két fokkal hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet a Dunántúlon és az Északi-középhegység térségében 9, 12, az Alföldön 12, 17 fok között valószínű, délkeleten lesz a legmelegebb.