Robot hívja az embereket az 56-os tüntetésre

2016.10.20. 16:46

Telefonon hívogatja egy robothang az embereket, hogy meghívja őket az 56-os, állami ünnepségre - írták az Indexnek többen is a napokban. "Tegnap felhívott egy robot, ami egy ötvenhatoshősök-sablonszöveg után meghívta őt az ünnepi beszédre" - írja egyikük.

Kollégánkat szerdán hívták fel egy ismeretlen számról. "Egy férfihang szólalt meg, elsőre nem is jöttem rá, hogy gép beszél hozzám. Köszönt, elsorolta az ötvenhatos események fontosságát, megemlítette a hősöket. És meghívott, hogy ünnepeljek Orbán Viktor társaságában október 23-án. Teljesen ledöbbentem, nem is emlékszem minden szóra, kihangosítottam és együtt hallgattuk a végét kollégámmal" - számolt be. 

A Kormányzati Tájékoztatási központ szerint a hívások ügyében az 1956-os Emlékbizottság az illetékes. A Balog Zoltán, Wittner Mária, Kövér László és Schmidt Mária nevével fémjelzett bizottságot egyelőre nem tudtuk elérni. 

Fizetett provokátorok

Közben a KDNP azt közölte, hogy a baloldal fizetett provokátorokkal az 1956-os forradalom ünnepének megzavarására készül.

Hollik István képviselő a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve úgy fogalmazott az MTI-nek: sajnos olyan jeleket látni és hallani az elmúlt napokban, hogy a baloldal az ünnep megzavarására készül. Juhász Péter és más baloldali szerveződések - köztük a bevándorláspárti és az illegális bevándorlókat segítő Migration Aid alapítója - meg akarják zavarni a vasárnap délutáni Kossuth téri ünnepi megemlékezést, és ezt nem is tagadják" - fejtette ki, utalva arra, hogy Juhász sípot oszt a tüntetésre.

Hollik szerint a kormány által vasárnapra szervezett hivatalos Kossuth téri ünnepségre rászervezik a megmozdulásokat, sőt már a fizikai erőszakot sem zárják ki.

Hollik tudatta, hogy akik rendzavarásra készülnek, ezzel a cselekedetükkel, kimeríthetik a garázdaságra való felbujtást. "Határozottan kérjük, ezt fejezzék be" - kérte.

Felidézte, hogy tíz éve, az 50. évfordulót a baloldal Gyurcsány Ferenc vezetésével tönkre tette, az akkori kormány erőszakos rendőrterrort, gumibotot, könnygázt, vízágyút és lovas rendőröket vetett be a békés megemlékezők ellen. Ez az erőszak nemcsak a bántalmazott embereket sértette, hanem 1956, a forradalom emlékét is meggyalázta - emelte ki.