Jónás, Renátó
5 °C
18 °C

Volt előjele a robbantásnak – minden, amit a Teréz körúti robbantó lakhelyén megtudtunk

2016.10.20. 11:36
Elkülönült életet élt a Zala megyei Karmacs szélén az a család, ahonnan a körúti robbantással vádolt fiú származik. A helyiek szerint nem csoda, hogy P. László labilis lett. Robbantást persze senki sem várt tőle, bár – ha valóban ő követte el az akciót – annak is volt előjele.

„Szeptemberben volt egy akkora durranás, hogy az összes cserepem elmozdult, le is cseréltük” – mesélte egy asszony, aki gyerekkoruktól fogva ismerte Lacit és a húgát. A robbanást mások is hallották a hegyen, amelynek tetején, a lakott résztől távolabb álló háztól jött.

A szeptember 24-i Teréz körúti robbantás után mindez új értelmet kapott, ahogyan az is, hogy utána a fiú – aki egyébként már régóta nem lakott apjával és nevelőanyjával – ismét megjelent, hol egy fehér, hol egy piros autóval. Épp olyannal, amilyet Keszthelyen találtak a rendőrök a szerdai akció másik helyszínén. (Minden, ami eddig tudható a gyanúsítottról.)

Karmacson három páncélost és vagy harminc autóból álló konvojt láttak a helyiek az elfogás estéjén. 

Az apa nem sokáig volt polgármester

P. László apja 2010 őszétől 2011 augusztusáig volt polgármester, majd az időközi választást a település vezetőjének elődje nyerte. 

„Mindenkivel összeveszett, olyan hülyeségekkel jött, hogy csak baltával lehet kivágni a fákat, meg kaszával a füvet, hiába voltak hozzá gépeink” – mondta egyik telekszomszédja. 

Mindenféle biomániája van neki, de nem ám csak az ételekkel: amikor kiszivattyúzta a pöcegödrét, és onnan fentről ide engedte az utunkra. Akkor is így csinálta, amikor polgármester volt – mesélte a szomszéd, inkább érdekességként, mint szemrehányással.

A helyiek elmondása szerint válása után jött Taksonyból az apa a gyerekekkel, új feleségét már itt ismerte meg. „Azt mondta, a gyerekek anyja nem vigyázott a gyerekekre, Lacikának ízületi bántalmai voltak, mert fűtetlen lakásban tartotta őt.”

Mások szerint viszont az apja mellett sem volt könnyű, többen rendszeres, nagy ordibálásokról számoltak be. „Amint tudtak, el is költöztek a gyerekek.”

Volt azért olyan, aki a családot nem ismerte, de a polgármester védelmére kelt: valóban felvállalt konfliktusokat, de csak azért, mert határozott elképzelése van a dolgokról. A kaszákat is azért szerezte be a damilos fűnyírók helyett, spórolni kellett a falu pénzével.”

A volt polgármesterrel nem tudtunk beszélni, bár otthon volt, miután a rendőrség már kihallgatta. Az őt leíró határozottsággal kikiáltott az ajtón, hogy nem kíván nyilatkozni.

P. Lászlóról különböző hírek jöttek: egyik szerint Keszthelyen, majd Hévízen járt középiskolába, de nem fejezte be, mások szerint egy szakiskolába járt, viszont repülést tanult Sármelléken.

Abban viszont mindenki egyetértett, hogy a térfigyelő kamerák felvételein látható férfi egy az egyben úgy néz ki, mint P. László.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?