Ünneplők buszoztatására kérik a polgármestereket

IMG 6959
2016.10.21. 13:53

Nem csak telefonon toboroznak résztvevőket az október 23-i Kossuth téri ünnepségre. A KDNP parlamenti frakciótitkárságáról hétfőn kiküldött és a postaládánkban landolt email szerint polgármestereket is kértek arra, segítsenek a szervezésben.

Kérünk Benneteket, segítsetek a toborzásban! A résztvevők neveit szerda délig kell a Központba elküldenünk. (Akik busszal érkeznek, a busz rendszámát is küldjétek meg)

– olvasható a körlevélben.

A polgármestereket emlékeztetik arra, hogy a délután háromkor kezdődő „Szabad Magyarországért díszünnepségen” felszólal Orbán Viktor miniszterelnök és Andrzej Duda lengyel államfő.

Juhász Bélához, Sződliget független polgármesteréhez is eljutott az email, szerinte tévedésből. „Még soha nem kaptam sem a KDNP-frakciótól, sem máshonnan ilyen megkeresést” – mondta kérdésünkre. „Pártutasítást nem hajtunk végre” – tette hozzá Juhász, aki teljesen érthetetlennek tartja, hogy egy civil szervezetből álló képviselő-testület vezetőjeként ilyen kérést kap. „Ha a KDNP toborozni akar, keresse meg a helyi tagjait, szimpatizánsait, és utasítgassa őket a neki tetsző módon” – mondta.

Megkerestük a KDNP frakciótitkárságát azzal a kérdéssel, hogy kiktől kértek segítséget a toborzáshoz, és hány visszajelzés érkezett szerda délig. Harrach Péter frakcióvezető válaszolt, aki szerint egy elkötelezetten baloldali polgármester pártos szemléletéről van szó, és „sajnálja, hogy (...) problémát lát abban, hogy az állami rendezvényre egy választott képviselő embereket hív saját körzetéből”. 

Kollégánkat szerdán hívták fel egy ismeretlen számról, egy férfihang invitálta a vasárnapi megemlékezésre. A Kormányzati Tájékoztatási központ szerint a hívások ügyében az 1956-os Emlékbizottság az illetékes. 

Önt is hívták, vagy kapott emailt?

Közben felerősödött a nyilatkozatháború a kormánypártok és az ellenzék között. Az MTI idézte a kereszténydemokrata Hollik Istvánt, aki azzal vádolta meg „Juhász Pétert és más baloldali szerveződéseket”, hogy a Kossuth téri ünnepségre rászervezik a megmozdulásokat, 

sőt, már a fizikai erőszakot sem zárják ki. Akik rendzavarásra készülnek, jó, ha tudják, ezzel a cselekedetükkel, kimeríthetik a garázdaságra való felbujtást

– mondta Hollik.

Juhász Péter, az Együtt alelnöke szerint a Fidesz és a KDNP politikusai hazug hisztériakeltést folytatnak.

FRISSÍTÉS: Hidvéghi Balázs, a Fidesz kommunikációs igazgatója pénteken már arról beszélt, hogy biztos információk szerint „fizetett provokátorok az alvilághoz köthető figurákkal együttműködésben provokálnák” az ünneplőket. Ugyanaz a társaság, amelyik néhány évvel ezelőtt az Orbán Viktort mintázó hungarocellbábu fejét rugdosta Budapest utcáin, tette hozzá.