Előléptették a III/II-es államtitkárt

2016.10.23. 10:30 Módosítva: 2016.10.23. 10:31

Áder János köztársasági elnök rendőr vezérőrnagyból rendőr altábornaggyá léptette elő Tasnádi Lászlót, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát még október 19-én - szúrta ki a 444.hu a kormany.hu október 23-ára készített mellékletében.

Tasnádi Lászlót alig egy hónappal azelőtt léptették elő, hogy megszűnne szolgálati jogviszonya. Az MTI október 15-én írta meg, hogy a szolgálat felső korhatárának elérése miatt november 30-ával megszűnik az államtitkár hivatásos szolgálati jogviszonya - államtitkárként azonban marad.

Áder Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére léptette elő Tasnádit "kimagasló szolgálati tevékenysége elismerésül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából".

Tasnádi Lászlót 2014 júniusában nevezték ki rendészeti államtitkárnak, kinevezését tiltakozással fogadta az ellenzék, mivel a rendszerváltás előtt III/II-es operatív tiszt volt, aki miközben Orbán Viktor beszédet mondott Nagy Imre újratemetésekor, beépített ügynökként várt jelentéseket az ott történtekről. Tasnádi László később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is.  • Tippek
  • Babaváró hitel