Hortenzia, Gergő
-1 °C
8 °C

Előléptették a III/II-es államtitkárt

2016.10.23. 10:30 Módosítva: 2016-10-23 10:31:44

Áder János köztársasági elnök rendőr vezérőrnagyból rendőr altábornaggyá léptette elő Tasnádi Lászlót, a Belügyminisztérium rendészeti államtitkárát még október 19-én - szúrta ki a 444.hu a kormany.hu október 23-ára készített mellékletében.

Tasnádi Lászlót alig egy hónappal azelőtt léptették elő, hogy megszűnne szolgálati jogviszonya. Az MTI október 15-én írta meg, hogy a szolgálat felső korhatárának elérése miatt november 30-ával megszűnik az államtitkár hivatásos szolgálati jogviszonya - államtitkárként azonban marad.

Áder Pintér Sándor belügyminiszter előterjesztésére léptette elő Tasnádit "kimagasló szolgálati tevékenysége elismerésül nemzeti ünnepünk, október 23-a, az 1956. évi forradalom és szabadságharc 60., valamint a köztársaság kikiáltásának 27. évfordulója alkalmából".

Tasnádi Lászlót 2014 júniusában nevezték ki rendészeti államtitkárnak, kinevezését tiltakozással fogadta az ellenzék, mivel a rendszerváltás előtt III/II-es operatív tiszt volt, aki miközben Orbán Viktor beszédet mondott Nagy Imre újratemetésekor, beépített ügynökként várt jelentéseket az ott történtekről. Tasnádi László később az NBH-nál, az Információs Hivatalnál és az APEH Bűnügyi Igazgatóságánál dolgozott, de megfordult Pintér Sándor cégeinél is.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?