Ungváry Krisztiánt megütötték, vérző fejjel sípolt tovább

HUSZ0508
2016.10.23. 18:33

Több helyen volt lökdösődés, és összetűzés a Kossuth téren a hivatalos ünnep résztvevői és a fütyülve, sípolva tiltakozó ellentüntetők között. Ungváry Krisztián történészt valaki oldalról ököllel teljes erővel fejen ütötte, majd elfutott.

Ungvárynak elgörbült a szemüvege, de vérző fejjel is sípolt tovább, és a videónkon is látható, ahogy azt mondta:

a demokráciában elmondhatom a véleményemet az utcán, az nem vita, hogy engem megvernek a véleményemért.

Ungváry Krisztián vérző fejjel sípolt a tömegben

Később telefonon elmondta, hogy a sérülése nem komoly, de azt tervezi, hogy a napokban feljelentést tesz az ügyben, a támadóról kép is készült.

A Facebookon is reagált a történtekre, nyolc pontban foglalta össze meglátásait. Többek között azt írta, hogy sajnálja, ha valakit megzavart a tüntetésen a fütyülés, de egy demokráciában az alkotmányos keretek között maradó szabad véleménynyilvánítás nem korlátozható.

Így volt ez akkor is, amikor Göncz Árpádot pl. kifügyülték. A mostani hatalom birtokosainak is el kell viselniük a kritikát és a mostani hatalom kedvelőinek azt, ha mások ezzel nem értenek egyet.

Szerinte a történtek is mutatják, hogy hova vezet a fekete-fehér látásmód, együttérez mindenkivel, akit bántalmaztak vasárnap a téren, és érvekkel kell vitázni, nem gyáva erőszakkal.