Pokoli gyerekkora volt a Teréz körúti robbantónak

2016.10.24. 07:35 Módosítva: 2016.10.24. 08:53

Ami ezeknek a gyerekeknek jutott, az maga a pokol, mondta a Blikknek Incze Zsuzsa, a Csellengők producere a Teréz körúti robbantás gyanúsítottjáról, P. Lászlóról. Mint korábban megírtuk P. Lászlót és húgát gyermekkorukban apjuk elrabolta és Dél-Amerikába vitte. Most új részleteket derített ki a Blikk a súlyos családi konfliktusokról.

Incze Zsuzsa egyik könyvében egy egész fejezetet szánt a gyerekek hányatott sorsának. P. László apja terrorizálta a családot, feleségével és a gyerekével nem bánt kesztyűs kézzel. A második gyerek, Dóra születése után a szülők kapcsolata visszavonhatatlanul megromlott: Andrea elmenekült, Lacival és húgával a nagyszülők házában húzta meg magát.

A férfi látogathatta a kicsiket. Egy alkalommal, amikor csak a nagymama volt otthon, e gy mikrobusz tolatott be a házhoz. A nagymamát félrelökték, az apa berohant a házba, ölbe kapta a kisfiút, majd átdobta a kerítésen társainak. Ezután visszament a házba, kikapta az alvó kislányt az ágyból, és a hangosan sikoltozó csecsemővel a karján bevágódott a kocsiba.

Az anyjuk ezután vissza tudta szerezni a gyerekeket, de később apjuk azzal az ürüggyel, hogy síelni mennek, évekre Dél-Amerikába vitte őket. 

A férfi szeptember 24-én éjjel robbantott a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton egy földszinti üzlethelyiségnél. Két rendőr megsérült, egyikük életveszélyesen.

Az RTL Híradó hétvégi hírei szerint a Teréz körúti robbantással gyanúsított férfi karmacsi házának pincéjében robbanóanyagot, szögeket, facsavarokat találtak. Az ügyészség is utalt rá, hogy a férfi más robbantásokat is tervezhetett.