Tényleg átveszik december 15-én az iskolákat az önkormányzatoktól

2016.10.25. 13:18 Módosítva: 2016.10.25. 13:34

A tervek szerint és a megfelelő ütemben zajlik a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) átalakítása. Jól haladnak a szervezetnél a decentralizációs folyamatok - mondta Sipos Imre köznevelési helyettes államtitkár a köznevelési kerekasztal ülése utáni sajtótájékoztatón.

Pölöskei Gáborné, a Klik elnöke szerint a pénzügyi rendet helyreállították a központnál, a tartozásállományt rendezték. Most a Klik szervezetén belül modellezik az új működési egységeket. A pénzügyi jogosultságokkal már bír az újonnan létrejövő 58 egység, a szabályozók kialakítása pedig tart, hogy januártól ténylegesen működőként jelenjenek meg a tankerületi központok.

Kiválasztották a tankerületi vezetőket is, ők a szervezésre megkapták a felhatalmazást. Kialakítják az irodákat, megerősített létszámmal dolgozhatnak majd a tankerületeknél. A cél az, hogy a tankerületek alapító okirattal és szervezeti egységként november végére, december elejére megalakuljanak. Ez teszi lehetővé, hogy december 15-ével átvegyék a működtetési feladatokat az önkormányzatoktól.