Móric
5 °C
22 °C
Index - In English In English Eng

Kövér László bosszúja: kitiltotta az Együtt-képviselő vendégeit a parlamentből

2016.10.25. 16:13

Felfüggesztette Szabó Szabolcs, az Együtt képviselőjének parlamenti beléptetési jogosultságát Kövér László házelnök. A dologról Szigetvári Viktor, az Együtt elnöke számolt be a Twitteren, az elnöki titkárságtól kapott levelet is megosztotta.

A levél szerint többször jelezték már az Együtt sajtófőnökének, hogy a Parlamentben csak országgyűlési képviselő, EP-képviselő vagy szószóló tarthat sajtótájékoztatót. Márpedig Szigetvári Viktor nem rendelkezik ilyen tisztséggel, így az, hogy ő is megszólalt egy sajtótájékoztatón, Kövér szerint "jogosulatlannak és a vendégjoggal való visszaélésnek minősül".

Szabó Szabolcs adta le Szigetvári nevét a parlamenti belépéshez, ehhez minden parlamenti képviselőnek joga van. Ám a jövőben ezt Kövér döntése alapján nem teheti, sőt,

senkit sem hívhat a Parlamentbe a házelnöki döntés szerint.

Az Együtt másik képviselőjére, Szelényi Zsuzsára viszont nem szabott ki ilyen szankciót a házelnök, rajta keresztül még be tud jutni néhány együttös.

Szigetvári korábban is tartott sajtótájékoztatókat a Parlament épületében, a kék társalgóban például, akkor nem kaptak ilyen szankciót, csak figyelmeztetést. A vasárnapi fütyülős akció után azonban Kövér már nem elégedett meg a figyelmeztetéssel a jelek szerint. Amikor a DK-szóvivő Gréczy Zsolt tartott az Országházban sajtótájékoztatót, őt kitiltotta a parlamentből, de a DK-s képviselők beléptetési jogát nem vonta meg a házelnök.