Sikoly-álarcos férfi ijesztgeti a sárbogárdiakat

2016.10.25. 09:17

Őrjáratot szerveztek a sárbogárdiak, hogy elfogják azt a férfit, aki a Sikoly című film horrorfilmből ismert álarcban ijesztgeti a helyieket, írja a Bors.

A férfi a Feol.hu cikke szerint múlt kedden kezdte az akcióját, egy nőnek és egy férfinak állta útját az ijesztő maszkban és bokáig érő fehér lepelben. Nem szólalt meg, és nem csinált semmit a félelemkeltésen kívül. Az akció után autóval hajtott el a helyszínről. A páros azonban ennek ellenére pénteken feljelentést tett az ügyben.

Wes-Cravens-Scream

A Fejér megyei lapnak a rendőrség megerősítette, hogy valóban történt ilyen feljelentés, garázdaság szabálysértés miatt indítottak eljárást ismeretlen tettes ellen. Akkor azt mondták, hogy a jelmezes férfi nem lépett fel támadólag, és nem viselkedett agresszíven.

A Bors ugyanakkor arról ír, hogy ezután a férfi rátámadt az utcán egy kislányra, egy másik kislányt pedig hazáig követett. Többen úgy látták, hogy társa is van, aki szintén maszkot viselve lép akcióba.

A rendőrség megerősített közterületi jelenléttel keresi a férfit.

Mint ismert, először a tengertúlon, majd Ausztráliában, Nagy-Britanniában, Svédországban és Németországban tűntek fel az elmúlt hónapokban bohóc álarcos támadók, akik gyakran felfegyverkezve támadnak rá nőkre és gyerekekre.