Deutsch Tamás pert nyert Juhász Péterrel szemben a drogügyben

2016.10.27. 13:51

Jogerősen pert nyert Deutsch Tamás, a Fidesz EP-képviselője Juhász Péterrel, az Együtt politikusával szemben. Juhász korábban azt állította, hogy Deutsch folyamatosan drogozik. Első fokon az Együtt politikusa pert nyert, ezt Deutsch megfellebbezte, a jogerős ítélet pedig végül a fideszes politikusnak adott igazat.

A bíróság szerint Juhász tanújának vallomása ellentmondásokkal volt tele. A tanú például azt állította, hogy látta, amikor Deutsch 1991-ben a Nincs Pardon nevű budapesti szórakozóhelyen drogozik, csakhogy ekkor még nem volt ilyen nevű hely, az csak 1992 végén nyílt meg. A tanú egy billiárdról is beszélt, de a Nincs Pardonban sosem volt biliárdasztal. Ennél azonban lényegesebb, hogy Juhász azt állította, Deutsch folyamatosan drogozik, míg a tanú csak egyetlen alkalmat tudott igazolni, de az erre vonatkozó vallomása ellentmondó volt.

Juhásznak a jogerős ítélet szerint félmillió forint sérelemdíjat kell fizetnie Deutschnak azért, mert "megalapozatlanul híresztelte" a fideszes politikus drogozását, ezzel pedig megsértette jó hírnevét és emberi méltóságát.   • Hírek
  • Hírek