Kinga, Kincső
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Stabil a rendőrgyilkos állapota

2016.10.27. 12:06

Stabil a szerda reggeli bőnyi lövöldözés elkövetőjének állapota, a férfit a rendőrséggel és az ügyészséggel való egyeztetés után még csütörtökön átszállíthatják a tököli rabkórházba - közölte az MTI érdeklődésére a győri Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója. 

Oláh Attila elmondta, hogy a 76 éves férfit a hasán érte egy lövés, de életfontosságú szervet nem ért a golyó. Nem életveszélyes állapotban szállították kórházba, ahol megműtötték. A férfi jelenleg egyedül lábadozik egy szobában, amelyet rendőrök őriznek. 

Győrkös István
Győrkös István
Fotó: szabadriport

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai szerda reggel előre tervezett házkutatásra mentek ki Győrkös István házához, ahol még bejutásuk előtt gépkarabéllyal adott le öt-hat lövést a tulajdonos és megölt egy rendőrt. A rendőrök is használták szolgálati fegyvereiket, eközben sérült meg az idős lövöldöző.

A férfi ellen hivatalos személy sérelmére elkövetett, több ember életét veszélyeztető emberölés és lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt rendeltek el nyomozást.

A tettes Magyar Nemzeti Arcvonal nevű hungarista szervezet egyik alapítója, bővebben itt írtunk róla.