Új orosz fegyvereket, puskákat és távcsővel felszerelt gépkarabélyt is találtak a bőnyi rendőrgyilkos házában

2016.10.28. 06:20 Módosítva: 2016.10.28. 06:50

Belső vizsgálatot indított a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) Pálvölgyi Péter kiemelt főnyomozó halála miatt - írta a Magyar Idők alapján az MTI. 

Azt írják, hogy a vizsgálat részeként tisztázzák a parancsnoki felelősség kérdését is, vagyis azt, hibázott-e valaki, amikor Bőnybe csak a nyomozókat küldte, és nem kérte a Terrorelhárítási Központ (TEK) támogatását, pedig tudhatták, hogy fegyverek lehetnek a szélsőjobboldali férfinál.

Szerdán a rendőrök Győrkös István házában "vadonat­új orosz fegyvereket, puskát, pisztolyt, távcsővel felszerelt gépkarabélyt találtak" - írta a lap.

A Magyar Idők szerint a kórházi ágyán csütörtökön előzetes letartóztatásba helyezett, majd a tököli rabkórházba szállított férfi csoportjával kapcsolatban állt a romák elleni sorozatgyilkosság negyedrendű elítéltje, Csontos István, aki 13 év fegyházat kapott. Mint írták, nyomozati iratok tanúskodnak arról, hogy Csontos kapcsolatba került a Magyar Nemzeti Arcvonal tagjaival.

Az orosz katonai hírszerzés, a GRU (Glavnoje Razvedivatyelnoje Upravlenyije) emberei is kapcsolatban álltak a Győrkös István vezette Magyar Nemzeti Arcvonallal, az MNA-val – írtuk tegnap, értesülésünket több, egymástól független biztonsági forrás is megerősítette lapunknak. Úgy tudjuk, korábban orosz diplomaták is részt vettek a Győrkös-féle csapat airsoftos gyakorlatozásaiban, amiről a hazai titkosszolgálatoknak, köztük a katonai elhárításnak is tudomása volt.

Győrkös István az, akinél szerda reggel házkutatást tartott volna a Nemzeti Nyomozó Iroda. Amikor a nyomozók megjelentek, a 76 éves férfi tüzet nyitott rájuk, egy 46 éves rendőr a tűzpárbajban meghalt.

Ebben a cikkben a téma érzékenysége miatt nem tartjuk etikusnak reklámok elhelyezését.
Részletes tájékoztatást az Indamedia Csoport márkabiztonsági nyilatkozatában talál.

Indamedia Csoport