Tovább folytatódik az '56-os óriásplakátügy

2016.11.01. 18:49

Ahogy azt kedd reggel megírtuk, a kormány az '56-os emlékév kapcsán egész házfalnyi óriásplakátokat helyezett ki a városban, azokon '56-os utcai harcosok képeivel, az egyikkel azonban egy kis probléma akadt. Egy sapkás fiatal látszik fegyverrel, mellette egy felirat, ami szerint ő Dózsa László, a ma is élő színész. Csak hogy jelentkezett egy férfi, aki szerint a képen az ő unokatestvére Pruck Pál látható. Ráadásul az amerikai LIFE magazin '56-os számában is azt írták az amerikai fotós képe alá, hogy Pruck Pál.

Az RTL Klubnak Dózsa László először csak annyit mondott telefonon, hogy az emlékbizottság nem téved, valóban ő van a képen, és még a sapkája is megvan, de nyilatkozni nem szeretett volna a tévének, mert méltatlannak érezte volna. Nyilatkozni az '56-os emlékbizottság sem szeretett volna, Dózsa pedig azt mondta, antropológiai vizsgálatnak is kész alávetni magát 

Most azonban már úgy nyilatkozott, lemond arról, hogy az ő neve szerepeljen a képeken.

Az RTL kedd esti híradójában megmutatták, Dózsa László elküldött egy fotót magáról, amin 15 éves, bizonyítandó, hogy a képen is ő van, sőt, egy képet a sapkáról, amit azóta is őriz. Dózsa elmondta, bár továbbra is meg van győződve arról, hogy ő szerepel a képen, de önmagát megtagadva, Pruck unokatestvérének megnyugvása érdekében lemond róla, hogy az ő neve szerepeljen a képeken.

Az RTL megkérdezte Pruck unokatestvérét is, hogy mit szól ehhez a döntéshez, ő azt mondta, neki csak az a lényeg, hogy azon a képen ne Dózsa László, hanem Pruck Pál neve szerepeljen, hiszen szerinte egyértelmű, hogy a képen az unokatestvére van.

Nyilatkozni az '56-os emlékbizottság most sem szeretett volna, a tévé kérdéseire nem válaszoltak.