Ödön
1 °C
11 °C

Tovább folytatódik az '56-os óriásplakátügy

2016.11.01. 18:49

Ahogy azt kedd reggel megírtuk, a kormány az '56-os emlékév kapcsán egész házfalnyi óriásplakátokat helyezett ki a városban, azokon '56-os utcai harcosok képeivel, az egyikkel azonban egy kis probléma akadt. Egy sapkás fiatal látszik fegyverrel, mellette egy felirat, ami szerint ő Dózsa László, a ma is élő színész. Csak hogy jelentkezett egy férfi, aki szerint a képen az ő unokatestvére Pruck Pál látható. Ráadásul az amerikai LIFE magazin '56-os számában is azt írták az amerikai fotós képe alá, hogy Pruck Pál.

Az RTL Klubnak Dózsa László először csak annyit mondott telefonon, hogy az emlékbizottság nem téved, valóban ő van a képen, és még a sapkája is megvan, de nyilatkozni nem szeretett volna a tévének, mert méltatlannak érezte volna. Nyilatkozni az '56-os emlékbizottság sem szeretett volna, Dózsa pedig azt mondta, antropológiai vizsgálatnak is kész alávetni magát 

Most azonban már úgy nyilatkozott, lemond arról, hogy az ő neve szerepeljen a képeken.

Az RTL kedd esti híradójában megmutatták, Dózsa László elküldött egy fotót magáról, amin 15 éves, bizonyítandó, hogy a képen is ő van, sőt, egy képet a sapkáról, amit azóta is őriz. Dózsa elmondta, bár továbbra is meg van győződve arról, hogy ő szerepel a képen, de önmagát megtagadva, Pruck unokatestvérének megnyugvása érdekében lemond róla, hogy az ő neve szerepeljen a képeken.

Az RTL megkérdezte Pruck unokatestvérét is, hogy mit szól ehhez a döntéshez, ő azt mondta, neki csak az a lényeg, hogy azon a képen ne Dózsa László, hanem Pruck Pál neve szerepeljen, hiszen szerinte egyértelmű, hogy a képen az unokatestvére van.

Nyilatkozni az '56-os emlékbizottság most sem szeretett volna, a tévé kérdéseire nem válaszoltak. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?