Hortenzia, Gergő
-2 °C
8 °C

Tanítanék: Palkovics László mondjon le!

2016.11.02. 10:40

Azonnali hatállyal lemondásra szólította le Palkovics László oktatási államtitkárt a Tanítanék mozgalom, és elkészítette a felmondólevelet is számára.

Személyesen felelős az ámokfutásért

Törley Katalin, a mozgalom képviselője elmondta, október 20-án nyílt vitára hívták Palkovics Lászlót, aki azonban nem reagált megkeresésükre. Úgy gondolják, az államtitkár személyesen felelős a kormány közoktatás területén végrehajtott ámokfutásáért, valamint az azt elkendőzni hivatott hazug sikerpropagandára épülő kormányzati kommunikációért - fogalmazott. Palkovics László elsősorban nem a főnökének, hanem a magyar állampolgároknak, a tanulóknak, a szülőknek, az iskolai dolgozóknak tartozik elszámolással - jelentette ki.

Ismét kitért a vita elől

Szerinte az államtitkár ismét kitért a vita elől az oktatás valódi szereplőivel, noha lenne mivel szembesülnie, mert a közoktatásban kialakult válsághelyzet tovább mélyül. A tanári terhek nem csökkentek, a szakképzésbe került tanulók százezreit kényszerpályára állították, nagyon sok nyugdíj előtt álló pedagógus megalázó helyzetbe került, és az 58 kicsi Klik lopakodó visszarendezéssel próbálja konzerválni az elhibázott központosítást - sorolta.

Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője ismertette a Tanítanék által megfogalmazott államtitkári felmondólevelet, amely szerint Palkovics László nem tudott eleget tenni feladatainak, az elé tárt problémákat csak súlyosbítani volt képes, a szakértők figyelmeztetését és a közoktatás szereplőinek hangját nem hallotta meg.

A mozgalom képviselői a szaktárca ablakaira az "Elég volt, mi tanítanánk" feliratokat és a mozgalom jelképének számító kockás esernyőket ragasztottak.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?