Koronavírus adatok

2021. nov. 26.
Oltottak Kórházban Elhunytak Fertőzöttek
Virgil
1 °C
5 °C

Tanítanék: Palkovics László mondjon le!

2016.11.02. 10:40

Azonnali hatállyal lemondásra szólította le Palkovics László oktatási államtitkárt a Tanítanék mozgalom, és elkészítette a felmondólevelet is számára.

Személyesen felelős az ámokfutásért

Törley Katalin, a mozgalom képviselője elmondta, október 20-án nyílt vitára hívták Palkovics Lászlót, aki azonban nem reagált megkeresésükre. Úgy gondolják, az államtitkár személyesen felelős a kormány közoktatás területén végrehajtott ámokfutásáért, valamint az azt elkendőzni hivatott hazug sikerpropagandára épülő kormányzati kommunikációért - fogalmazott. Palkovics László elsősorban nem a főnökének, hanem a magyar állampolgároknak, a tanulóknak, a szülőknek, az iskolai dolgozóknak tartozik elszámolással - jelentette ki.

Ismét kitért a vita elől

Szerinte az államtitkár ismét kitért a vita elől az oktatás valódi szereplőivel, noha lenne mivel szembesülnie, mert a közoktatásban kialakult válsághelyzet tovább mélyül. A tanári terhek nem csökkentek, a szakképzésbe került tanulók százezreit kényszerpályára állították, nagyon sok nyugdíj előtt álló pedagógus megalázó helyzetbe került, és az 58 kicsi Klik lopakodó visszarendezéssel próbálja konzerválni az elhibázott központosítást - sorolta.

Pilz Olivér, a mozgalom másik képviselője ismertette a Tanítanék által megfogalmazott államtitkári felmondólevelet, amely szerint Palkovics László nem tudott eleget tenni feladatainak, az elé tárt problémákat csak súlyosbítani volt képes, a szakértők figyelmeztetését és a közoktatás szereplőinek hangját nem hallotta meg.

A mozgalom képviselői a szaktárca ablakaira az "Elég volt, mi tanítanánk" feliratokat és a mozgalom jelképének számító kockás esernyőket ragasztottak.