Fegyverrel támadt két iskolásra egy részeg vagyonőr, vádat emeltek ellene

2016.11.03. 11:07

Egészen abszurd esetről lehet olvasni a Heves megyei főügyészség közleményében: 

A város egyik utcáján fényes nappal pisztollyal kényszerített két – az iskolából hazafelé tartó – diákot egy részeg vagyonőr arra, hogy a földre feküdjenek, majd fegyverrel a kezében hazáig kísérte őket.

Az eset Lőrinciben történt még februárban, az ügyben viszont most emelt vádat az ügyészség. A 63 éves vádlott vagyonőrként dolgozott a község vastelepén, éjszakai műszakban. Innen indult haza egy reggel, de út közben betért a helyi italboltba, ahonnan csak dél körül távozott, elég részegen.

Ahogy biciklizett haza, elhaladt két arra sétáló nyolcadikos fiú mellett, és hirtelen érezte, hogy cselekednie kell. Megállította a fiúkat és felszólította őket, hogy igazolják magukat. Mikor a srácok mondták, hogy nincs náluk igazolvány, a férfi megparancsolta, hogy feküdjenek az úttestre. A fiúk nem igazán értették, mi történik, letérdeltek, de lefeküdni nem akartak a porba, mire 

a részeg férfi elővette a zsebéből az amúgy engedély nélkül tartott revolverét és rájuk fogta.

A vagyonőr és önjelölt igazságosztó azt mondta, hogy hívni fogja a rendőrséget és ha nem engedelmeskednek neki a srácok, agyon is lövi őket, sőt, a levegőbe is lőtt egyet, finom utalásféleképpen. A fiúk ekkor már eléggé be voltak szarva, úgyhogy hosszú percekig feküdtek mozdulatlanul, amíg támadójuk a telefonját kereste, hogy felhívja a rendőrséget. Azt viszont nem találta meg, így úgy döntött, hogy hazakíséri  a foglyait, végig rájuk fogva a fegyvert. A férfi csak akkor hagyta őket békén és tette el a pisztolyt mikor az egyik srác házához érve találkozott a gyerek szüleivel, ettől pedig megszeppenve bocsánatot kért. 

A férfinál később házkutatást tartott a rendőrség, ahol még egy engedély nélkül tartott revolvert találtak. A vagyonőr ellen két rendbeli, tizennyolcadik életévét be nem töltött személy sérelmére, fegyveresen elkövetett személyi szabadság megsértésének bűntettével, valamint lőfegyverrel visszaélés bűntettével vádolja a gyöngyösi járási ügyészség, amely letöltendő börtönbüntetést fog kérni a bíróságtól.