Juhász szerint Rogán dubaji luxushotelezett a napokban, Rogán és a Valton cáfol

d 00123.png
2016.11.03. 12:25 Módosítva: 2016.11.03. 14:15
Az Együtt politikusa azt állítja, hogy a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter együtt csekkolt ki a Valton Security tulajdonosával egy ötcsillagos dubaji szállodából. Rogán azt mondja, hogy egy hónapja nem járt Dubajban, Varga Lajos viszont elismerte, hogy ott volt, de nem Rogánnal, hanem a gyerekeivel. Egy kérdésre azonban még nem kaptunk választ.

Juhász Péter, az Együtt politikusa egy csütörtöki Facebook-posztban azt írja hogy „Rogán kicsekkolt az 5 csillagos Dubai Palm Hotelből. Ezt onnan tudjuk, hogy felhívtuk a hotelt. Mindezt azért tettük, mert valaki szólt, hogy ott látták Rogánt egy másik fickó társaságában. A másik fickót úgy azonosították, mint „az a csávó, aki eléd állt a október 23-án a Kossuth téren”. Az a „csávó" pedig nem más, mint Varga Lajos, a Valton Security tulajdonosa”.

Egy hangfelvétel szerint felhívták a dubaji Atlantisz hotelt, amelynek recepciós azt állította, valóban volt Rogán Antal nevű vendégük, de már kicsekkolt a hotelből. Azonban nem ma, csütörtökön, hanem néhány nappal korábban. Arra vonatkozóan, hogy pontosan mikor érkezett, és mikor csekkolt ki, nem adott információt. Azt azonban a végén újra megerősítette, hogy Rogánék voltak a hotelben.

Cikkünk megjelenése után a Valton ügyvezetője elismerte, hogy Dubajban volt, de azt írta, nem találkozott Rogán Antallal: 

Varga Lajos, a Valton-SEC Kft. tulajdonosa és ügyvezetője az az iskolai őszi szünetben feleségével és gyermekeivel szabadságát töltötte Dubajban. A sajtóban megjelent híresztelésekkel ellentétben nem nyaralt együtt és nem is találkozott Rogán Antallal, a Miniszterelnöki Kabinetiroda miniszterével

- írta a biztonsági cég. Mit kell tudni a Valtonról? Néhány hónapja részletesen bemutattuk a kormánypárt egyik kedvenc őrzővédő vállalkozását. 

Juhászék úgy tudják, a miniszter szombaton érkezett Dubajba, és a hangfelvétel alapján néhány napja csekkolt vagy csekkoltak ki. A Miniszterelnöki Kabinetiroda tagadja, hogy a miniszter Dubajban járt volna az elmúlt napokban, egészen pontosan azt írják:

„A hamis híresztelésekkel ellentétben Rogán Antal személy szerint egyetlen percet sem töltött a hétvégén Dubajban, aki ezt állítja, hazudik. Miniszter úr hivatalos programjaival, utazásaival kapcsolatban a Miniszterelnöki Kabinetiroda bármikor készséggel áll a sajtó rendelkezésére, de az, hogy a miniszter úr hol tölti a szabadidejét, magánügy. Kérjük a sajtó munkatársait, hogy ezt tartsák tiszteletben."

Kabinetiroda: Rogán az elmúlt egy hónapban nem volt Dubajban

Rákérdeztünk pontosabban, hogy október 31. és a mai nap közötti időszakban tartózkodott-e a miniszter Dubajban, válaszukban azt írták: „Rogán Antal nem tartózkodik/tartózkodott Dubajban sem most, sem az Ön által kérdezett időszakban. Juhász Péter, Portik Tamás samesza ismét hazudik." A 444-nek az elmúlt egy hónapra is azt írták, nem volt ott Rogán Antal.

Amennyiben azonban mégis igaz, hogy a hét elején dubaji luxushotelezett a miniszter, akkor felmerülhet a kérdés, hogy a szerdai parlamenti válaszokat milyen „halaszthatatlan közfeladatok ellátása miatt” hagyta ki. Ugyanis több hozzá intézett kérdést is azért Dömötör Csaba államtitkár válaszolt meg helyette, mert ő az ülést levezető elnök szerint halaszthatatlan közfeladatra hivatkozott.

Természetesen rákérdeztünk erre a halaszthatatlan közfeladatra is, és kiderült, hát az sem úgy volt, nem is közfeladat, hanem:

„Rogán Antal szabadságon volt. November elsején este a szülőfalujában, Szakonyfaluban a hagyományos halottak napi litánián vett részt a családjával, halott édesapjára és nagyszüleire gyertyagyújtással emlékezve. Szerdán reggel Szlovénián keresztül indultak vissza Budapestre, így a szerdai napra hivatalosan is szabadságot vett ki" – írják.

Megkérdeztük, miért mondta a levezető elnök, hogy halaszthatatlan közfeladat miatt hiányzik Rogán, amikor szabadságon volt. A minisztérium kissé zavaros válaszában azt írta, a Parlamentben mindig azt mondják, hogy halaszthatatlan közfeladat ellátása miatt nincs ott a miniszter, még akkor is, ha szabadságát tölti.

Halaszthatatlan közfeladatának ellátása miatt