Szexuális zaklatás miatt nyomoznak egy budapesti javítóintézetben

2016.11.07. 15:15

A magyarnarancs.hu információi szerint szexuális visszaélések és más szabálytalanságok miatt is nyomoz a rendőrség a budapesti Szőlő utcában lévő javítóintézetben. Értesüléseiket a Budapesti Rendőr-főkapitányságnál megerősítették, de bővebb tájékoztatást nem akartak adni, annyit közöltek, hogy augusztusban indították el az eljárást ismeretlen tettes ellen „szexuális visszaélés, közfeladati helyzettel visszaélés, valamint más bűncselekmények miatt”. Az eljárás eddigi állapota szerint még nem sikerült igazolniuk a feljelentésben leírtakat.

A lap szerint a rendőrséget egy névtelen bejelentő tájékoztatta arról, hogy egy női nevelő szexuális kapcsolatot létesített egy fiú növendékekkel, de a szexuális visszaélésekben egy férfi munkatárs is érintett lehet. Sőt, az intézet lakói között is történtek nemi sanyargatások, például, hogy gyengébb társaikat orális szexre kényszerítették.

A nyomozással kapcsolatban az Emmi azt közölte a lappal, hogy az üggyel kapcsolatban tájékoztatást kértek a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóságtól, amely a fenntartói feladatokért felel. A főigazgatóságnál hiába kérdeztek rá a részletekre, csak annyit írtak, hogy a nyomozás lezártáig nem nyilatkoznak az ügyben.

A Szőlő utcai javítóintézetben olyan fiatalkorú fiúk kaphatnak helyet, akiket előzetes letartóztatásba helyezett a bíróság, és az általuk feltételezhetően elkövetett bűncselekmények nem a legsúlyosabbak közül valók.