Egy egész debreceni családot bíróság elé állítanak több száz milliós betörések miatt

2016.11.08. 12:20

A debreceni rendőrök még tavaly nyáron fogták el V. Károlyt, aki csak Debrecenben legalább 15 lakást pakolt ki úgy, hogy felmászott a lakóházak emeletére, majd az ablakokat, teraszajtókat befeszítve bejutott a lakásokba, és kirámolta a széfeket. Károly csak a készpénzre, az értékes órákra és az ékszerekre utazott, a nála tartott házkutatáson ezekből több mint 100 millió forint értékű zsákmányt találtak.

Az eljárás során a rendőrök szagot fogtak, hogy az addig ismertnél több helyre is betörhetett a férfi, ezért idén nyáron a hozzátartozói ecseri, csömöri és budapesti ingatlanaiban is házkutatást tartottak. A bútorok alól, a padláson lévő szemetes zsákokból és a feleség ruházatából további 1200 értékes óra és ékszer, valamint 45,5 ezer eurónyi készpénz került elő. Mint kiderült, a feleség, valamint két lányuk, a 24 éves Alexandra és a 27 éves Barbara, nem csak az ellopott értékek elrejtésében vett részt, hanem azok értékesítésében is.

A rendőrség most lezárta a nyomozást, V. Károly 78 rendbeli lopás, a feleség és két lányuk pedig különösen nagy értékre elkövetett orgazdaság miatt állnak majd bíróság elé. A rendőrség a sértettek kárának megtérülése érdekében bírósági zár alá vette többek között a család házát, egy lovardát, két Audit, és hat lovat, köztük egy versenylovat is.