Szijjártó: A kormány tovább folytatja a harcot a kvóták ellen

2016.11.08. 14:21

Az EU nem volt képes arra, hogy megtalálja a választ a népvándorlásra, pedig az elmúlt időszak EU-s vitáit ez határozta meg. A magyar kormány álláspontja eddig világos volt, a kvóta nem válasz a problémára - közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügy miniszter az alaptörvény-módosítás szavazása után néhány órával tartott tájékoztatóján. 

Az elmúlt másfél évben a kormány nagy erőfeszítéseket tett, hogy megvédje az országot a betelepítési kvótától. 

Ez egy óriási harc, az EU mindmáig nem adta fel, hogy lenyomja a kvótákat Magyarország torkán

- mondta. Hozzátette: december 20-21-én az Európai Tanács ülésén is napirendi pontként szerepel a téma. A nyomás óriási, éppen ezért ebben a harcban csak komoly munícióval lehet részt venni, mondta a miniszter.

A tény, hogy a következő években is ez lesz a téma, azt a kötelezettséget rója a kormányra, hogy a következő hónapokban is meg kell védeni ettől az országot. Ma kiderült, hogy az emberek csak a kormánypártokra számíthatnak az ország megvédéséért folytatott harcban, mondta Szijjártó Péter.

A harcban a legnagyobb támogatást az új egység jelentette 3,3 millió emberrel, és nagy segítség lehetett volna az alaptörvény-módosítás is. A mai szavazás ezt vette el Szijjártó Péter szerint. Ennek ellenére a kormány mindent meg fog tenni a következő időszakban is a kvóták ellen, tette hozzá.  • Bérelnék
  • Bankszámla