Elfogták a börtönből szökött rabot Ózdon

2016.11.08. 17:31
A 21 éves férfi a rimaszombati börtönből szökött meg, de Ózd környékén kapták el. Nem tért vissza az orvosi vizsgálat után, helikopterrel is keresték.

Elfogta a rendőrség azt a 21 éves férfit, aki november 8-án megszökött a rimaszombati börtönből, Bánrévén átkelt a határon, majd Ózd felé menekült. A rendőrség nagy erőkkel kereste a férfit, aki végül a kora esti órákban, összehangolt akcióban került rendőrkézre - közölte Szabó Csilla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-vel.

A Police.hu korábban azt írta, az Ózdi Rendőrkapitányság fogolyszökés bűntette miatt folytat büntetőeljárást, mivel egy Igor H. nevű szlovák állampolgár 2016. november 8-án a déli órákban megszökött egy rimaszombati büntetés-végrehajtási intézetből.

A keresett személy 21 éves, nagyjából 182 centiméter magas, zömök testalkatú, haja rövid. Az MTI pozsonyi tudósítója úgy értesült, hogy a férfi halálos közlekedési balesetet okozott, ezért harminc hónapra zárták be.

A rendőrség korábban azt kérte, hogy aki felismeri a képen látható férfit, vagy van bármilyen információja a tartózkodási helyéről, értesítse a legközelebbi rendőrt, a férfit ne próbálja meg feltartóztatni.

Janiczák Dávid, Ózd polgármestere a Facebookon helikopteres és autós üldözésről számolt be. "A magyar és szlovák rendőrök egy szlovák rendszámú, ezüst színű, Audi típusú személygépkocsit kerestek nagy erőkkel. Az autót később Cipóban, a Katona József utca végén találták meg az egyenruhások, annak vezetőjét nagy erővel kezdték el keresni. Szlovák hírportálok a kora délutáni órákban arról számoltak be, hogy orvosi vizsgálata után egy 21 éves rab nem tért vissza a rimaszombati nyitott jellegű börtönbe" - írta.