Közösségi autóbérlő rendszeren dolgozik a BKK

2016.11.09. 06:09

Elektromos kocsikkal működő közösségi autóbérlő (carsharing) szolgáltatást vezetne be a fővárosban a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) - írta az MTI a Magyar Idők alapján.

A lap értesülései szerint a BKK a fővárostól kapott megbízás alapján dolgozik a Budapest-biciklihez (Bubi) hasonló koncepció tervein. (A Mol új stratégiája alapján egyébként nem lenne nagy meglepetés, ha a Bubihoz hasonlóan itt is megjelennének majd valamilyen formában.)

A carsharing előre regisztrált felhasználók számára nyújt rendszeres gépjárműbérlési lehetőséget, lényege, hogy a felhasználók a saját gépjármű előnyeit élvezhetik a tulajdonlás állandó költségei és kötöttségei nélkül.

A lapnak egy szakértő azt mondta, hogy a carsharing azoknak a belvárosban élő vagy dolgozó embereknek éri meg, akik évente tízezer kilométernél kevesebbet autóznak, és rájöttek, hogy a belvárosban saját autót fenntartani már sokkal több gondot és költséget jelent, mint örömöt.

A szolgáltatás további előnye, hogy nem kell autót vásárolni, finanszírozni, biztosítást kötni, garázst bérelni, szervizeltetni, mosatni, téli-nyári gumikat cserélni, tankolni, csupán interneten foglalni és használni.