Életfogytiglant kapott a kegyetlen százhalombattai kettős gyilkos

2016.11.10. 13:56

Életfogytig tartó fegyházbüntetésre ítélte első fokon a Budapest Környéki Törvényszék csütörtökön azt a 23 éves férfit, aki két éve több késszúrással megölte egykori iskolatársa szüleit Százhalombattán - közölte az MTI. A bíróság Sz. K. Gy.-t előre kitervelten, aljas célból, részben különös kegyetlenséggel, több ember sérelmére elkövetett emberölés, kifosztás és személyes szabadság megsértésének bűntettében, valamint kábítószerrel visszaélés vétségében mondta ki bűnösnek. A nem jogerős ítélet szerint a férfi leghamarabb 26 év múlva bocsátható feltételes szabadságra.

Rendszeresen drogozott

A rendszeresen drogozó Sz. Krisztián Gyula gyermekkora óta ismerte a 65 éves férfit és 57 éves feleségét, valamint fiukat, aki iskolatársa is volt. Mindannyian Százhalombatta óvárosában laktak.

A férfi eltervezte a gyilkosságot. 2014. november 25-én magához vett egy nagy konyhakést, és bement ismerősei házába a nyitott ajtón. Előbb többször megszúrta az őt fogadó asszonyt, aki összeesett, majd a férjre támadt, aki a szúrások, vágások miatt szintén elveszítette eszméletét. A vádlott ezután bezárta a lakás ajtaját és távozott.

Különösen kegyetlen volt

A házaspár munkából hazafelé tartó fia később, este hat óra körül találkozott a vádlottal, és együtt értek a szülők házához. Ott Sz. K. Gy. átadta a lakáskulcsot volt iskolatársának, közben megkérdezte, készen áll-e arra, ami várja, és felszólította, hogy ne sírjon. A fiú az ajtót kinyitva szembesült azzal, hogy szülei halottak. A vádlott reggelig nem engedte ki őt a házból, éjszakára a kezét és a lábát is összebilincselte.

A vádlott reggel, a fiútól elvett mobiltelefonnal videofelvételt készített a halott házaspárról, majd vele együtt távozott a házból. Sz. K. Gy. néhány kést, valamint az egyik szülő és a fiú telefonját vitte el a lakásból.

A belügyminisztert is meg akarta ölni

A Blikk tudósításából kiderül, hogy a férfi azt állította, hogy a hangok súgták neki a szörnyűségeket, Krisztián később azt mondta, hogy telefonon keresztül irányította egy parancsoló hang, aki beszélt hozzá. A szakértők szerint ilyen hanghallások azonban nem voltak.

Az ügyész szerint a drog művelt benne torz gondolkodást, cselekvési sorozatot. "Így is, úgy is gyilkolni fogok" - mondta védőjének. Kiderült: a hatalmat is át akarta venni, előbb Százhalombattán, majd a Budapesti Rendőr-főkapitányságon, és az általa korruptnak tartott belügyminisztert is tervezte megölni.

Vallomásait variálta, csupán az volt a biztos: úgy érezte, a szülőket meg kell ölnie. "Azt hittem, be vagyok injekciózva, többre vagyok képes, mint egy átlag ember" - mondta. A gyilkosság után nagybátyához menekült, ahol biofűvel beszívott.