Tényleg rokona Ádernek a Magyar Nemzeti Arcvonal volt vezetője

2016.11.10. 06:50

Ez az egész borzalom egy szakszerűtlen rendőri beavatkozás eredménye. Otromba dolog így berontani egy 76 éves ember és 73 éves felesége házába

- ezt nyilatkozta a Borsnak Győrkös Kolos, annak a Győrkös Istvánnak az egyik fia, aki megölt egy rendőrt egy gépkarabéllyal.

A fegyverművesként dolgozó férfi azt is kifogásolja, hogy a fegyverműhelyét feldúlták az eset után. "Az apám világnézetével én nem tudok mit kezdeni. Azt viszont tudom, hogy nemcsak a rendőr családját, hanem a miénket is hatalmas trauma érte. Édesanyám az infarktusa után még most is kórházban van, hála istennek úgy tűnik, hogy hamarosan kiengedik. Az apám is majdnem belehalt a haslövésbe, vele még egyetlen családtag sem beszélhetett, amióta előzetes letartóztatásba helyezték" - panaszkodott. 

Időközben egyébként a Jobbikhoz közeli Alfahír kiderítette, hogy Áder János államfő és ifjabb Győrkös István (aki a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője) valóban rokonok, ahogy azt legelőször az orosz titkosszolgálati hátterű Hídfő.ru megszellőztette. Eszerint Áder János másod-nagynénje Győrkös István felesége,  Áder másod-unokatestvére pedig ifj. Győrkös István. 

Ez annak fényében érdekes, hogy a Köztársasági Elnöki Hivatal korábban azt közölte, hogy "semmilyen rokoni kapcsolat" nem áll fenn Győrkös István és a köztársasági elnök között. 

Ráadásul az MNA-n belül Győrkösék gyakran hivatkoztak arra, hogy rokoni kapcsolatuknak köszönhetően van egyfajta védőhálója a szervezetnek. Az információról az oroszok is tudtak.