Blanka, Bianka
9 °C
14 °C
Index - In English In English Eng

Nyolc évet kapott a trafikrabló

2016.11.11. 18:00

A Zalaegerszegi Törvényszék nyolc évere ítélte azt a 21 éves férfit, aki januárban, csak két nappal azután, hogy a börtönből kiszabadult, késsel fenyegetőzve kirabolt egy dohányboltot a városban, írja az MTI. Bartalné Mentes Judit elmondta, hogy a férfi január 29-én egy hátizsákba kesztyűt és símaszkot, egy 8-10 centiméteres pengéjű kést, valamint váltóruhát pakolt, majd türjei otthonából Zalaegerszegre utazott. 

A zalai megyeszékhelyen az egyik dohánybolthoz közeli parkban átöltözött, majd a fejére húzott símaszkban belépett a dohányboltba, ahol késsel az eladót fenyegetve követelte, hogy "mindent" adjon oda neki. Miután az eladó megmutatta, hogy hol van a pénztárgép, a vádlott 276 ezer forintot magához véve kifutott az üzletből.

Aztán a parkban újra átöltözött, taxival hazament Türjére, ahol másnap fogták el a rendőrök, és a pénzt is szinte hiánytalanul megtalálták. A 21 éves férfit - aki korábban zsarolásért, lopásért, szemérem elleni erőszakért is volt már büntetve - a Zalaegerszegi Járásbíróság áprilisban felfegyverkezve elkövetett rablás miatt különös visszaesőként nyolc év fegyházbüntetésre ítélte, amit pénteken helybenhagytak, így az ítélet jogerős.