16:00, December 03.
Hollandia 0
Egyesült Államok 0
Kalifa Nemzetközi Stadion Nyolcaddöntő
20:00, December 03.
Argentína 0
Ausztrália 0

Rogánék: Csak kávézgattunk

2016.11.11. 19:47

Hosszú oknyomozó cikkben tártuk fel pénteken Rogán Antal propagandaminiszter egyik bizalmasának ügyeit. A cikkben leírtuk, Rogán Antal tagadta, hogy szoros kapcsolatban állna Kertész Balázzsal. Utóbbi ügyvéd az Indexnek nem reagált a megkeresésére.

Estére azonban megváltozott a helyzet. Kertész Balázs levelet írt nekünk, amelyben azt írta, szerinte „a cikk többszörösen valótlan tényállításokat tartalmaz, különösen az Aulich utcai irodában járt személyekkel és az ott elhangzottakkal kapcsolatban, illetve a valós tényeket hamis színben tünteti fel”, és perrel fenyegetőzött.

Rogán Antal minisztériuma azonban a Hvg-nekmár nem tagadta a találkozókat, de szerintük a miniszter csak kávézni ugrott fel egy régi ismerőshöz.

„Semmi problémát nem látunk abban, hogy egy régi ismerőshöz miniszter úr időnként felugrik egy kávéra. Az viszont érdekes, hogy ezen magánprogramok szinte mindegyikén jelen van az Index videósa, ami felveti a tiltott megfigyelés gyanúját."

Emlékeznek? Nekünk még azt írták, hogy „Rogán Antal Belváros-Lipótváros egykori polgármestereként ugyanúgy ismerte dr. Kertész Balázst, mint bármelyik másik képviselőt”. Arra sem érkezett válasz, ezeken a kávézgatós találkozókon jelen volt-e Habony Árpád is, aki szintén látható a videón, amin nem sokkal később követi a házba Rogánékat.

A találmány hasznosításáról a feltalálótársak döntöttek -tette hozzá a minisztérium a Hvg-nek.

Eközben a Demokratikus Koalíció és az LMP is reagált az ügyre. A DK-tól Molnár Csaba tartott sajtótájékoztatót, aki szerint az Index egy oknyomozó cikkben mutatta be, "hogyan működhet Rogán Antal közpénzszivattyúja" és kikből állhat a "magyar emberek pénzének ellopására alakult Rogán baráti-haveri kör".

Az MTI szerint Molnár azt mondta, nagyon súlyos ügyek kerültek napvilágra, mert a portál szerint Rogán Antal hasznot húzhatott a Kulcsár-ügyből, 500 ezer forinttal szerezhetett meg egy 200 milliós belvárosi önkormányzati lakást, és a grúz hatalmi elit segítségével tervezhetett közpénzeket eltüntetni egy magyar-grúz együttműködésben épülő erőmű kapcsán. A párt azonban nem fogja lemondásra szólítani a minisztert, mert ennek nem látják értelmét.

Az LMP is vizsgálja, hogyan lehetne büntetőfeljelentést tenni az ügyben.  • Hírek
  • Hírek