Másodszor is bocsánatot kért a vénkurvázó fideszes polgármester

2016.11.11. 20:37

Szalay Ferenc Szolnok fideszes polgármestere közleményben kért elnézést pénteken az önkormányzat októberi közgyűlésén mondott szavaiért. Ahogy arról írtunk, a polgármester a következőképp reagált arra, hogy idős nők egy játszótér helyére tervezett új parkoló ellen tiltakoztak:

Szalay Ferenc
Szalay Ferenc
Fotó: Mészáros János

Ennyi hülye vén kurvát!

Szalay mikrofonja azonban bekapcsolva maradt, és az MSZP Facebook-oldalán nyilvánosságra hozta a felvételt.

Szalay Ferenc megfogalmazása szerint "egy kollégájával folytatott magánbeszélgetésen" olyan szavakat használt, amelyek "nem voltak helyénvalóak". 

A szavak kiváltó oka egy magántermészetű hír volt, amely mélyen sértette őt és családját. 

És ettől a hírtől "feszültté vált". A polgármester szeretne elnézést kérni mindenkitől, akit megsértett; sajnálja, ha szavaival bárkit megbántott.

Aki ismer engem, az pontosan tudja, számomra mennyire fontosak az idősek, mennyire sokat adok véleményükre és tanácsaikra.

- hangsúlyozta Szalay Ferenc, aki "nemtelen politikai támadás"-nak minősítette azt, hogy az összes ellenzéki párt a lemondását követelte a tiltakozó nők lekurvázása miatt. Érdekesség, hogy a péntek esti bocsánatkérés már a második volt, Szalay ugyanis a botrány csütörtöki kirobbanását követően egy bocsánatkérést már közzé tett, mely természetesen megbánás helyett leginkább olyan visszavágásoktól hemzsegett mint ez:

Nem kívánom senkinek, hogy valaha is szembesülnie kelljen olyan hazugságokkal, amiket rólam terjesztenek, s amivel fájdalmat okoznak a családomnak. Tudom, politikai szereplőként nekem többet kell tűrnöm, de én is emberből vagyok.

Ön szerint le kéne mondania Szalay Ferencnek?