Vona: Kérem Orbán Viktort, hogy ne legyen óvodás, ne legyen piti

2016.11.11. 12:47 Módosítva: 2016.11.11. 13:47

Vona Gábor, a Jobbik elnöke hangzatos címmel ("Coming out. Gyarló ember vagyok") tartott sajtótájékoztatót a személyét csütörtökön ért támadások után: Terry Black azt állította, hogy Vona 2001 és 2003 között melegbárokba járt, és voltak homoszexuális kapcsolatai is. 

Vona az erre reagáló sajtótájékoztatón azt mondta, hogy Terry Black minden szava hazugság, és eddig bármit tett, jót vagy rosszat, azért vállalta a felelősséget, de amit nem tett, azért nem vállalja. Jogi lépéseket tervez. 

Vona: Büszke hetero vagyok, de Orbánnal leülnék, mint férfi a férfival

Karaktergyilkossággal vádolja Orbán Viktort

Vona elmesélte, hogy néhány hete találkozott Orbán Viktorral, megbeszélték, hogyan tudja a Jobbik támogatni az alaptörvény módosítását, és

úgy tűnik, hogy igen erősen beletenyereltem valamibe, ami Orbánnak fontos, a letelepedési kötvények ügyébe. Amióta ezt megtettem, folyamatosan mocskolódik a Fidesz-közeli média

- mondta.

Emlékeztetett, hogy volt már török terrorista, vájkáltak a magánéletében, hétfői parlamenti felszólalásában el is mondta, hogy szerinte nyilvánvaló megrendelés áll mögötte. 

Ennek oka pedig a Fidesz páni félelme attól, hogy elveszti a hatalmát,

tőlem fél, ez áll a karaktergyilkosság hátterében

  - mondta. 

Vona szerint tegnap új elem lépett be a karaktergyilkosságba, egy közismert transzvesztita állította, hogy homoszexuális orgiákban vett részt. 

Minden, amit Terry Black mondott, az hazugság. Büszke heteroszexuális vagyok, soha nem jártam meleg partikon

- jelentette ki. 

Még viccelődött is az állításokra reagálva:

abban az időben egyébként jártam értelmiségi körbe, ez Orbán Viktor polgári köre volt , a Nemzetért kör

- mondta.   

Vona azt állítja, az egész hihetetlenül méltatlan, és azért szólal meg, mert úgy érzi, ez az ügy nemcsak róla szól, hanem a magyar politikai világról. 

Felesége Vona-Szabó Krisztina tegnap nyílt levelet írt Orbán Viktor feleségének, Lévai Anikónak, amiben kérte, hogy állítsa le a férjét. Vona most elmondta, azért írt neki a felesége, mert abban reménykedett, hogy talán még ő képes megállítani Orbán ámokfutását.

 Én viszont Orbán Viktort kérem, hogy ne legyen ilyen óvodás, ne legyen ilyen piti. Értem, hogy frusztrálja a letelepedési kötvények körüli vita, de ez nem ok arra, hogy sértődött óvodásként kezdjen el viselkedni

- fogalmazott Vona. 

Szerinte vannak tisztességes eszközei a politikának, ennek szívesen áll elébe. 

Orbánt is érték ilyen méltatlan támadások (hogy veri a feleségét, meg hogy Grazban kezelteti magát), de ezeket akkor is elutasítottam. Ilyen eszközökkel nem szabad küzdeni

- emlékeztetett. 

A sajtótájékoztatón újságírói kérdés hangzott el arról, hogy Zuschlag János nemrég kiírta a Facebookjára, hogy hosszú ideje nyílt titok, hogy miként él Vona, és hogy Terry Blacknek igaza van. Erre Vona azt reagálta:

Lehet, hogy ő járt ilyen partikon, és összekever valakivel.

Az mondta, a jogászával még egyeztet, de a jogi lépés nem marad el a lejárató riportban elhangzottak miatt.

Orbán: ez is a politikusi munka része

A Hvg.hu közben megkereste a miniszterelnök sajtófőnökét a Lévai Anikónak írt levéllel kapcsolatban, és Havasi Bertalan sajtófőnök a következő választ küldte nekik:

Orbán Viktor politikusként, Magyarország kormányfőjeként hozzá van szokva, hogy minden alapot nélkülöző hazugságokkal, kitalált magánéleti karaktergyilkosságokkal igyekeznek lejáratni, sokszor a családját is megalázzák; sajnos ez is a politikusi munka része. Van, aki ezt képes férfiasan kezelni, és van, aki inkább az asszony mögé bújik. Lévai Anikó - ellentétben a hazug és szélsőséges Jobbik-pártmédiát létrehozó Vona-Szabó Krisztinával - nem vesz részt pártpolitikai csatározásokban.

Szeptemberben olasz paparazzók követték Vona Gábort, még akkor is a nyomában voltak, amikor a gyerekét vitte iskolába. Készült már megfigyeléses riport Volner Jánosról, a Jobbik képviselőjéről a Ripostban.