Bertalan
19 °C
32 °C
Index - In English In English Eng

Egy svájci bankban lehetnek Portik milliárdjai

4O5A1244
2016.11.12. 08:57

Egy svájci bankszámlára menthette ki teljes vagyonát a 15 év fegyházbüntetését töltő Portik Tamás - írja a Magyar Idők. A lap azt írja, hogy a Prisztás József megöletése miatt fegyházban lévő maffiózónak Magyarországon szinte semmilyen vagyona nem maradt, a Prisztás-ügy nyomozása közben például kiderült, hogy egy magyar ingatlan sincs Portik nevén. A nyomozók viszont több jelét találták annak, hogy Portik Svájcba utalgatta ki a vagyonát:

  • A Portik élettársának nevén lévő villában találtak egy laptopot, egy azon szereplő hangfelvételen egy Portiknak hangzó férfi arról beszél, hogy tízmilliárd forintja van egy svájci bankszámlán;
  • Portik fiának lakásán pedig egy pénzátutalásra szakosodott cég bizonylatait találták meg a rendőrök. 

A magyar nyomozók megkérték a svájci hatóságokat, hogy nézzenek utána, van-e Portiknak svájci számlája. Kiderült, hogy tényleg van, de hogy azon mennyi pénz van, azt nem lehet tudni. A számlához ráadásul Portikon kívül senki nem férhet hozzá, a tulajdonos személyes jelenlétében lehet csak arról pénzt fölvenni.

Vagyis amíg Portik ki nem jön a börtönből, addig sem a fia, sem a valahol külföldön lévő élettársa nem kaphat egy forintot sem a vagyonból. Azt pedig, hogy Portik mikor szabadul, még nem lehet tudni: a Prisztás-ügyben 15 évet kapott, de még több eljárás is zajlik ellene, így lehet, hogy ennél tovább marad. Az viszont a lap szerint egy idő után gondot okozhat a gengszternek, hogy a svájci vagyontól elzárva miből fizesse ki az ügyvédeit.

(Fotó:  Portik Tamás a két évtizeddel ezelőtti Aranykéz utcai robbantás, valamint a Fenyő- és a Cinóber-gyilkosság összevont büntetőperének tárgyalásán a Fővárosi Törvényszék tárgyalótermében 2016. március 31-én. Fotó: Ajpek Orsi/Index)