Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja kért vízumot Pharaonnak

2016.11.16. 20:09

Sem az Interpol, se más nemzetközi szervezet nem kifogásolta Ghaith Pharaon 2014-es magyarországi vízumigénylését, amit Jordánia budapesti tiszteletbeli konzulja nyújtott be - írta egy parlamenti kérdésre adott válaszában Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

Zaid Naffánál, Jordánia tiszteletbeli konzuljánál tartott vacsorán találkozott Pharaon Orbán Viktorral is, Pharaon és a Naffa család kapcsolatáról itt írtunk bővebben.

Zaid Naffa
Zaid Naffa
Fotó: jordankonzulatus.hu

A Hvg.hu azt írja, Szjjártó válasza alapján a papírt a bejrúti konzulátus állította ki egy hónappal később, Pharaon pedig még 2014-ben tartózkodási engedélyt is kért. Erről Szijjártó annyit mondott, hogy "a tartózkodási engedély kérelmekről a döntést a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal hozza meg".

Egy másik kérdésre válaszolva Szijjártó arról számolt be, hogy a vízumigénylés után a kérelmet feltöltötték a schengeni rendszerbe, amit szerinte az Interpol és a hasonló szervezetek is láttak, de nem emeltek kifogást.

Szerdán a Heti Válasz kérdésére a Belügyminisztérium közölte, hogy 2014 elején kapott tartózkodási engedélyt üzleti-befektetői tevékenységére. A dokumentumot kétszer hosszabbították meg, így az üzletember összesen közel három éven át szabadon léphetett be és távozhatott az országból.