Az egri MacGyver rágógumival lopott pénzt a templomi perselyből

2016.11.16. 09:24

Az Egri Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 55 éves férfi ellen, aki tavaly ősz óta követett el különféle bűncselekményeket a városban. 

Az egri MacGyver múlt november óta rendszeresen a Dobó téri minoriták templomba járt lopni, az adományoknak kitett perselyt úgy fosztotta ki, hogy előbb egy elemlámpával belevilágított, aztán

vékony fahasábokra ragasztott rágógumi segítségével kiemelte belőlük a papírpénzeket. 

Ezzel próbálkozott november 20-án is, akkor ugyan nem jött össze a művelet, viszont észrevette, hogy nyitva maradt a sekrestye ajtaja, úgyhogy besurrant, és ellopott onnan egy táskát, amiben rózsafüzér és imakönyv is volt. A férfi amúgy többször összeveszett korábban sekrestyéssel, és rendszeresen fenyegette, hogy a rendőrök előtt fogja megverni és feldarabolni. 

De itt még nincs vége, mert az elkövető múlt év óta többször lopott fát egy ismeretlen társával egy volt iskolaépületből, ahol a Létminimum Alatt Élők Társasága használt bútorokat tárolt. Itt a beszögelt bejárati ajtót felfeszítették, és a raktárhelyiségből könyvszekrényeket, polcokat, valamint íróasztalokat loptak el, ezeket aprították fel tüzelőnek. Később loptak fát egy családi ház udvaráról, januárban pedig a város piacteréről a növendékfacsemetéket megtámasztó karókat próbálta meg elvinni, de a rendőrök elkapták. 

A többszörösen, például biciklilopás miatt is büntetett férfi ellen végrehajtandó szabadságvesztést indítványozott az ügyészség, és arra köteleznék, hogy a sértetteknek térítse meg a kárt.