A rendőrt lelövő Győrkös István fiánál is házkutatást tartottak

2016.11.17. 07:13 Módosítva: 2016.11.17. 08:20

Húsz nappal azután, hogy a Magyar Nemzeti Arcvonal vezetője fejbe lőtt egy nyomozót, a rendőrök házkutatást tartottak Győrkös István fiánál is, írja a Magyar Nemzet és a Blikk.

Győrkös fiánál először október 26-án tartottak házkutatást. Lőfegyvert és lőszert kerestek, és lefoglalták az engedéllyel tartott fegyvereit, mondta a Magyar Nemzetnek a fiú ügyvédje. A rendőrség átkutatta a Győrkös család 33 hektáros erdejét is, de a négynapos vizsgálat közben nem találtak semmi gyanúsat.

Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője és Ifj. Győrkös István egy közösen tartott rendezvényen 2012-ben
Thürmer Gyula, a Munkáspárt vezetője és Ifj. Győrkös István egy közösen tartott rendezvényen 2012-ben
Fotó: szabadriport

A mostani akció­ban egy számítógépet és két táblagépet vittek el a rendőrök. Győrkös fiát  közösség tagjai elleni erőszak előkészületével gyanúsítják. Az ügyvéd szerint a védence azonban semmi ilyet nem követett el.

A Nemzeti Nyomozó Iroda és a Terrorhárítási Központ emberei kedden ütöttek rajta a vállaltan hungarista nézeteket valló Magyar Nemzeti Arcvonal emberein Bőnyön, Budakalászon, Budapesten, Jászberényben, Mosonmagyaróváron, Rádon, Sajókeresztúron és Vácon.

A razzián 12 embert állítottak elő. A házkutatásokon több helyszínen is különféle sorozat- és maroklőfegyvereket, robbanóanyagot foglaltak le a készenlétisek. Az Index információi szerint orosz és szlovák gyártmányú fegyvereket foglalt le a rendőrség. Az előállított férfiak közül 11 embert közösség tagja elleni erőszak és lőfegyverrel visszaélés miatt gyanúsítottként hallgattak ki, két fővel szemben indítványozták az előzetes letartóztatást. 

Rajtaütés

Az MNA vezetője volt az a Győrkös István, aki október 26-án reggel  Bőnyön egy gépkarabéllyal fejbe lőtte az egyik, elfogására érkezett rendőrt , aki később belehalt a sérülésbe. A 76 éves, ismert hungaristát a lövöldözés során hátba lőtték, a hasán jött ki a golyó.