Nándor
9 °C
20 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Saját önkormányzatától bérel olcsó lakást a Várban a polgármester

2016.11.18. 08:21 Módosítva: 2016-11-18 08:29:09

Az I. kerületben, a Várnegyedben jutott hozzá egy 71 négyzetméteres önkormányzati lakáshoz Nagy Gábor Tamás, a városrész polgármestere, írja a Magyar Nemzet. A lap szerint a politikus 2013-ban szerezte meg a bérleti jogát a műemlék Táncsics Mihály utca 23. egyik lakásának.

A budavári önkormányzat közlése szerint a polgármester életvitelszerűen lakik az ingatlanban, amihez nyilvános, piaci pályázaton jutott hozzá, a lakásért havonta 81 203 forintot fizet. Mint írták, az ingatlanbérlések esetében a pályázó által megajánlott bérleti díj és a vállalt felújítás mértéke az elsődleges szempont.

A lap azt írja, ez a lakbér messze elmarad a Várnegyedben kínált ingatlanok valós piaci bérleti díjától, az Ingatlan.com szerint például a közeli Szentháromság téren egy csaknem azonos méretű – 74 négyzetméteres – lakást havonta 370 ezer forintért lehet kibérelni.

A polgármesternek a vagyonnyilatkozata alapján saját tulajdonú lakása is van: a főváros XI. kerületében egy 69 négyzetméteres ingatlan kizárólagos tulajdonosa, Leányfalun egy közel 3500 négyzetméteres üdülő az övé, és a közelmúltig egy másik – 158 négyzetméteres – ingatlannak is társbérlője volt. Az I. kerületi önkormányzati lakás egyik nyilatkozatban sincs benne.

A budavári ingatlanokról szeptemberben az Ifjú Demokraták is beszéltek már: a Pala utca 8. épület kapcsán állították (ott a polgármestervolt feleségének cége bérel önkormányzati irodát), hogy a kerületben

  • egy „ egyszemélyes magyarság kutató intézet” 110 négyzetméteres irodahelyiséget bérel 60 ezerért, 
  • egy állami intézmény főigazgatója, pályázat nélkül kapott 2,5 szobás lakást 30 ezerért,
  • egy meg nem nevezett színész soron kívül kaphatott 117 négyzetméteres bérleményt, alig több mint havi 45.000 forintért.

Amikor nyilvános lakáspályázat évek óta nincs a kerületben.