Alfonz
5 °C
12 °C
Index - In English In English Eng

Álruhás országjárásba kezd Vona Gábor

2016.11.18. 10:33

Vona Gábor a 2018-as országgyűlési választásig 18 vállalást tesz, az első ilyen a betelepítés minden formájának elutasítása. A Jobbik elnöke az erről szóló bejelentésekor azt is mondta, vállalásai a kormányzás pilléreit adják majd, ha győz a Jobbik.

„Két nagyobb feladattal kelek és fekszem – mondta. – Ezek egyike a kormányváltás mikéntje, a másik pedig az, hogyan lehet hidakat építeni a szétszabdalt társadalomban.”

A 2018-as választás tétjeként hivatkozott arra, hogy folytatódik-e az orbánizmus vagy véget ér, azaz – mint mondta – vagy a Fidesz, vagy a Jobbik. Értékelése szerint pártja maradt a remény a változásra.

Az ellenzéki pártvezető kitért arra: az elmúlt hónapokban megismert politikai stílus, vitakultúra alapján semmi jóra nem lehet számítani.

Vona Gábor első vállalásaként egy se szegény migráns, se gazdag migráns feliratot helyezett el egy táblán, amit azzal magyarázott, hogy minden erejével meg kívánja védeni az országot a betelepítéstől. Kormányra kerülésük esetén nem fogják engedni a szociális és kulturális szövetek felszaggatását – jelentette ki.

A pártelnök arról is beszámolt, hogy

vállalásait minden hónap 18. napján ismerteti, majd álruhás országjáráson kívánja megismerni a megnevezett területet.

Azt mondta, hogy Nyugat-Európa már döntött a multikulturalizmus mellett, és ott most az a dilemma, hogyan lehet ezzel együtt élni, azonban a közép-európai régió még megőrizheti történelmileg örökölt berendezkedését.

Vona Gábort kérdezték arról, hogy sajtóhírek szerint a Jobbik csalódást okozott szellemi holdudvarának, amikor nem szavazta meg a betelepítési kvóta elleni alaptörvény-módosítást. Azt felelte: minden véleményt tiszteletben tart, és ez szerinte is probléma. Elmondták, mi az a kontextus, amivel el tudják fogadni az előterjesztést – tette hozzá, jelezve: ezért is nyújtották be újból a javaslatot. A politikus azt kérte, most már mindenki ezzel foglalkozzon, és azt a kérdést tegye fel, hogy a Fidesz miért nem hajlandó azt megszavazni.