Erik, Alexandra
EUR 383,85 Ft
USD 366,63 Ft
9 °C
23 °C

Az ügyvédi törvény alapján Kertész Balázs nem dolgozhatna ügyvédként

2016.11.18. 19:13

A Rogán-közeli Kertész Balázsról egy hete egy komplett tévésorozatra elegendő különös történetet mutattunk be, de úgy tűnik, az ügyvéd élete még mindig tartogat meglepetéseket. 

A legújabb, hogy minden jel szerint nem is dolgozhatna ügyvédként, mégis azt teszi. Péntek délután Juhász Péter a Facebookon állította, hogy az ügyvédi törvény alapján Kertész Balázs aktív ügyvédi tevékenysége összeférhetetlen egy cégben betöltött ügyvezetői munkájával. 

A Ceginfo szerint Kertész 2010. szeptember 3-a óta megszakítás nélkül ügyvezető a Monavis Consulting Kft-ben, aminek egyébként részben tulajdonosa is. (Ez az a cég, ami furcsa körülmények között jutott ahhoz az Aulich utcai lakáshoz, ahova állítása szerint időnként felugrik kávézni a teakedvelő kabinetminiszter.)

Az ügyvédekről szóló törvény hatodik paragrafusa alapján valóban nagyon úgy néz ki, hogy Kertész ügyvezetői pozíciója összeférhetetlennek számít. "Az ügyvéd nem állhat munkaviszonyban, szolgálati viszonyban, munkavégzési kötelezettséggel járó más jogviszonyban; nem lehet közalkalmazott, köztisztviselő, kormánytisztviselő, állami tisztviselő, közjegyző és főállású polgármester, 

nem végezhet személyes közreműködéssel vagy korlátlan anyagi felelősséggel járó vállalkozói tevékenységet

- írja a törvény a.) és b.) pontja. 

Eszerint Kertésznek szüneteltetnie kellene az ügyvédi tevékenységét, de a nyilvánosan elérhető információk alapján nem teszi.

A nemzetbiztonsági bizottság fideszes tagjai nem akarnak foglalkozni Kertésszel és Rogánnal

A Budapesti Ügyvédi Kamara honlapján Kertész Balázs nem szerepel a névjegyzékből törölt ügyvédek, illetve a visszavont és érvénytelen ügyvédi igazolványokkal rendelkezők listájában sem. Aki feltűnik ezeken a listákon, azokat nem lehet megtalálni az ügyvédi kamara ügyvédkeresőjében, Kertészt Balázst viszont igen, aki az adatbázis szerint a Kosik Ügyvédi Irodában dolgozik. 

A parlament nemzetbiztonsági bizottságának fideszes tagjai pár napja nem engedték, hogy a bizottság zárt ülésen foglalkozzon a Rogán-Kertész kapcsolattal. A bizottság szocialista elnöke, Molnár Zsolt szerint a tényfeltáró cikkünkben szereplő információknak Magyarország külgazdasági és nemzetbiztonsági szempontjából is lehetnek releváns elemei.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Hírek