Ne bénázd el a fékezést, ha autóval sietsz a kocsma előtt verekedő barátod segítségére

2016.11.18. 10:09

A Balassagyarmati Járási Ügyészség vádat emelt az ellen a 17 éves fiatal ellen, aki tavaly karácsonykor barátját gázolta el Buják községben, közölte az ügyészség.

Az egészen kivételes sztori lényege, hogy a vádlott 2015. december 24-én, a késő esti órákban vitte a barátját kocsmába, majd amikor az kiszállt, valakik rátámadtak. Az autót vezető fiatalember segítségért indult, majd a másik utastársának édesanyjával visszament az útkereszteződéshez.

Innentől átadjuk a szót az ügyészségnek:

Mintegy 35-40 km/h sebességgel érkezett oda, ahol még mindig tartott a verekedés. A vádlott a verekedők mellett akart megállni, de amikor fékezett, az autó megcsúszott a nedves úttesten, és lefutott az útpadkára, ahol elütötte az éppen négykézláb helyzetbe került barátját, aki a blokkolva csúszó, jobb első kerék alá szorult, így őt a jármű mintegy 9 méter távolságra magával vonszolta.

A sértett nyolc napon túl gyógyuló súlyos sérüléseket, többszörös bordatörést és szeméremcsont-törést szenvedett.

Mivel a vádlott megszegte a KRESZ azon szabályát, amely szerint járművel a forgalmi, az időjárási és látási viszonyoknak, továbbá az útviszonyoknak megfelelően kell közlekedni, ellene a Balassagyarmati Járási Ügyészség

közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt nyújtott be vádiratot, melyben azt indítványozta, hogy a bíróság pártfogó felügyelet mellett bocsássa próbára a fiatalt, továbbá kötelezze a nyomozás során felmerült 123.444,- Ft bűnügyi költség megfizetésére.