Korrupciós emléktáblát avattak Rogán Antal tiszteletére

2016.11.20. 17:40 Módosítva: 2016.11.20. 17:41

Ebben a házban feketézte el Rogán Antal és bandája a magyarok pénzét Orbán Viktor miniszterelnöksége idején.

Ez olvasható azon az emléktáblán, amit az Index tényfeltáró cikke nyomán elhíresült Aulich utcai ház oldalánál avatott fel Juhász Péter. A vasárnap délutáni avatón 250-300 tüntető és nagyjából 13 ellentüntető gyűlt össze.

Az eseményen beszédet mondott Juhász Péter és Szigetvári Viktor, az Együtt politikusai. Mellettük Karácsony Gergely, a Párbeszéd, Hadházi Ákos, az LMP társelnöke, és Hargitai Miklós, az egykori Népszabadság újságírója szólalt fel.

Rogán-emléktáblát avatott Juhász

Szigetvári arról beszélt, hogy az Együtt ott lesz mindenhol, ahol le lehet leplezni Orbán Viktor valamelyik strómanját. „Ha húszan vagyunk ott Mészáros Lőrinc egyik árverésén, akkor húszan, ha ötezren egy tüntetésen, akkor ötezren.”

Hadházi Ákos szerint „nem igaz, hogy az embereket nem érdekli a korrupció, legalább is ez derült ki egy friss felméréséből."

Az emberek ugyanakkora problémának látják a korrupciót, mint a menekültválságot. Miközben a magyar államot inkább a korrupció veszélyezteti.

Juhász Péter azt mondta a tüntetőknek, hogy egy nagy füttyel köszöntsék Orbán Viktort. A füttyöt megköszönte a sarkon összejött maroknyi ellentüntetőnek, akik Juhász Péter-álarcban álltak, és fütyültek.

Juhász hozzátette, hogy „minden egyes füttyszó az országban arról szól, hogy Orbán hatalma rövidüljön meg. Köszönjük azoknak, akik csak fütyülni jöttek ide. Tudjuk, hogy ők is ezt akarják, és ez lesz, nyugodjanak meg.”

Hargitai szerint „lassan az egész magyar sajtót egy pártközpontból szervezik.” Ez meglátása szerint tiszta időutazás, olyan, mint a nyolcvanas években, amikor a szabad sajtó csírái ugyan már látszottak a periférián, de mindenhonnan a kormánypropaganda jött.

Az biztos, hogy a médiában egy gázszerelővel több van, mint kellene.

- zárta beszédét Hargitai.

A rendezvény végén felavatták az emléktáblát, majd közösen elénekelték a Himnuszt. Az éneklés után a maroknyi ellentüntető gyorsan távozott. A tábla az esemény után fél órával már nem volt kinn, valószínűleg ellopták.