15 milliós lakásaikat bukhatják a Bíbor utcaiak

2016.11.21. 10:09

Még lakcímkártyát sem kaphatnak azok a pórul járt vevők Zuglóban, akik 15-20 millió forintos új lakásokat vettek a Bíbor utca 14-16-ban. Az építtető szerződésben vállalta, hogy megszerzi a használatba vételi engedélyt, ez azonban nem történt meg, mert nem épített megfelelő méretű parkolót a házban – írta a Magyar Hírlap.

Miközben a cég felelőssége nem merül fel, a lakóknak már a lakásaikért kell izgulniuk: két évvel a beköltözés után felszólítást kaptak, hogy szüntessék meg az illegális lakáshasználatot, amely ellen fellebbeztek, így egyelőre nem kell kiköltözniük újonnan vásárolt, 15-20 milliós lakásaikból.

Egyelőre versenyt futva az idővel csak abban bízhatnak, hogy 2024-ben méltányosságból megkaphatják a használatbavételi engedélyt – ha addig sikerül fenntartaniuk a jelenlegi helyzetet.

A lakók kiszolgáltatottjai a helyzetnek, hiszen a lakásokat előre fizették ki, így miután az építtető nem szerezte be a használatbavételi engedélyt, csupán annyit tehettek volna, hogy visszaperlik a kifizetett összeget, hosszú éveken át nélkülözve a pénzt, miközben lakásukhoz sem juthattak volna hozzá.

A rendőrség elutasította a lakók feljelentését, nem nyomozott az ügyben.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Biztosítás